Zimski športi

Skakalce čaka še piljenje forme

Ljubljana, 23. 07. 2013 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska skakalna reprezentanca se bo v četrtek odpravila na prvo tekmo poletne velike nagrade, ki bo v nemškem Hinterzartnu. Goran Janus, trener slovenske moške reprezentance, je dejal, da želijo obdržati kvoto šestih skakalcev za zimsko sezono, kar je glavni cilj poletnega dela.

Goran Janus si želi, da bi se slovenska ekipa dobro pripravila na olimpijske igre prihodnje leto v ruskem Sočiju, pa tudi na svetovno prvenstvo v poletih v Harrachovu: "Proračun je urejen in glede financ ne bo težav. Sedaj smo zakopani v delo in zato imajo skakalci nekaj težav s tehniko. Poleti bo v veliki nagradi kar 15 tekem, kar je zelo veliko, zato bomo menjali tekmovalce na turneji. Poleg posamičnih bodo na programu še dve tekmi mešanih reprezentanc in ekipni nastop." Na prvi tekmi v Nemčiji ne bosta tekmovala Robi Kranjec in Jurij Tepeš, ki se bosta po Janusovih besedah ekipi pridružila šele v Wisli na Poljskem, kjer bo tekmovanje na začetku avgusta. Tomaž Naglič bo tako v Hinterzartnu s 24 leti najstarejši v ekipi. Peter Prevc, Andraž Pograjc in Jaka Hvala niso zadovoljni s skoki, ker jih je le malo na visoki ravni. Matjaž Pungertar pa je dejal: "Že od začetka smo skupaj z ekipo in smo veliko stvari spremenili v tehniki." Nejc Dežman si želi, da bi že na prvi tekmi poletne velike nagrade, na kateri bo nastopil, prišel v finale, Rok Justin pa, da bi nadgradil finale prejšnje sezone v Planici, ko je prišel prvič v stik z najmočnejšo svetovno konkurenco.

Goran Janus
Goran Janus FOTO: Damjan Žibert

"Mislim, da so naši motivi v naslednji sezoni zelo visoki. V športu ni veliko filozofije, kdor dela, tudi gradi ... Žal je Anja Tepeš še poškodovana, Ema Klinec pa še ne more nastopati, ker je Mednarodna smučarska zveza dvignila starostno mejo s 15 na 16 let in bo lahko tekmovala med elito šele po novem letu. Sem še kar precej zelen, kar se napovedi tiče, poletna sezona pa bo test na dolgi lestvici do končnih uspehov v olimpijski sezoni," je dejal Jože Berčič, novi trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih.

Nordijski kombinatorci bodo imeli prve tekme šele septembra. Slovenski trener Primož Triplat je ocenil: "Čaka nas še veliko garanja, da bo naša četverica uspešno začela na veliki nagradi, seriji petih tekem." Mitja Oranič ni zadovoljen s prvim delom priprav zaradi številnih zdravstvenih težav, ki so ga pestile. Marjan Jelenko se je na pripravah osredotočil predvsem na tekaški del, ker mu gre skakalni že zelo dobro od nog. Gašper Berlot pa je s tekaškim delom svoje forme že zadovoljen, s skakalnim pa še ne.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
26. 07. 2013 11.00
-1
piljenje forme in hujsanje