Zimski športi

Skupinski start Digginsovi, Lampičeva 12.

Seefeld, 28. 01. 2018 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američanka Jessica Diggins je zmagovalka tekme smučark tekačic za svetovni pokal v Seefeldu na 10 km v prosti tehniki s skupinskim startom. Sedem desetink sekunde je zaostala Norvežanka Heidi Weng, sekundo pa njena rojakinja Ragnhild Haga. Do točk svetovnega pokala je med Slovenkami prišla Anamarija Lampič, na 12. mestu je zaostala 45,6 sekunde.

Ducat tekmovalk se je odlepil že pred polovico tekmo in med seboj so v drugem delu odločile o zmagovalki. Odločitev pa je padla v sami končnici, ko je bila v igri za zmago tudi še Ingvild Flugstad Östberg, ki pa ni znala odgovoriti na zaključni napad tekmic. Odlično je moči razporedila tudi Anamarija Lampič, ki je na zadnjih dveh kilometrih prehitela devet tekmovalk ter z 12. mestom ponovila dosežek s tekme prejšnji teden v Planici. Najboljša Slovenka v olimpijski sezoni se je četrtič po vrsti uvrstila med najboljšo petnajsterico.

Anamarija Lampič.
Anamarija Lampič. FOTO: Miro Majcen

"Spet sem imela super dan, to je najboljši dosežek na razdalji v prosti tehniki zame. Imeli smo super smuči, tudi taktično sem tekla dobro. Pri spustih in na vzponih sem bila zraven in na koncu mi je uspelo. Uspevajo mi lepi rezultati in upam, da bo tako šlo tudi v prihodnje. Zjutraj nikoli ne vem, ali bom imela dober dan ali ne. To vidim šele med tekmo. Danes sem bila zjutraj res že kar dobro razpoložena, a na koncu se je izšlo zelo dobro," je povedala Lampičeva.

Najprej je na vrsti pakiranje
Slovenka z veseljem pričakuje povratek na prizorišče njene zmage v svetovnem pokalu v lanski sezoni, najboljša je bila na olimpijski generalki v Pjongčangu, kjer bodo februarja olimpijski boji:

"O podrobnem načrtu pred olimpijskimi igrami še nismo govorili. Najprej moramo spakirati smuči za v Južno Korejo, nato gremo domov in potem bomo videli, ali bomo še malo trenirali v Planici ali pa se bomo odločili kako drugače."

Druge Slovenke se na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu po pričakovanjih niso uvrstile med dobitnice točk na razdalji. Na progi, ki bo prihodnje leto gostila svetovno prvenstvo, je bila Alenka Čebašek 33., Lea Einfalt 43., Manca Slabanja 44., Vesna Fabjan 65. in Nika Razinger 70.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.