Zimski športi

Slovenci začeli drugi del priprav

Pokljuka, 21. 06. 2013 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski biatlonci se krenili v drugi del priprav na letošnjo sezono, pokljuški športni center pa so zasedli tudi biatlonci iz Rusije, Ukrajine in sosednje Avstrije.

Slovenska biatlonska reprezentanca je v tem tednu vstopila v drugi del priprav. Tokrat spet trenirajo skupaj na Pokljuki, kjer so od ponedeljka pod budnim očesom trenerjev Uroša Velepca, Tomaša Kosa in pomočnikov Boštjana Lekana ter Mitje Račečiča, opravili že štiri dni treningov pod večjimi obremenitvami. "V tem tednu bomo imeli dva vrhunca, ki ju prestavljata dve preobremenitvi. Nato bo sledilo nekaj dni za počitek in po prazniku odhod v Italijo, kjer nas konec tedna v Frassinoru čaka še tekma poletnega biatlona. Tekma nam bo dala tudi nekaj potrebnih informacij za nadaljnje načrtovanje priprav, kar bo za nas pomembnejše kot sami rezultati. Pokazalo se bo, koliko so se tekmovalci v takšnem stanju sposobni zbrati pri streljanju, manj pa nas bo zanimala tekaška predstava. V tej fazi, ko še nimamo za seboj veliko kilometrov na tekaških rolkah, so možne tudi še korekcije tehnike, zato veliko časa preživimo tudi ob progi z video kamerami v rokah," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec.

Slovenski biatlonci so krenili v drugi del priprav.
Slovenski biatlonci so krenili v drugi del priprav. FOTO: OK Pokljuka

Slovenskim reprezentantom pa delajo v teh dneh na Pokljuki družbo še številni nosilci medalj z velikih biatlonskih tekmovanj, saj so na Rudnem polju prisotne še ekipe iz Rusije, Ukrajine, Češke in posamezniki iz Avstrije. Ekaterina Jurjeva, Olga Viluhina, Vita in Valentina Semerenko, Olena Pidgrušna, Gabriela Soukalova, Veronika Vitkova, Ivan Čerezov, Maksim Maksimov, Andrej Deržemlja, Sergej Sednev, Daniel Mesotitsch so le nekatera imena, ki jih lahko vidimo na stadionu med treningi in v hotelski restavraciji med obroki.

Slovenska reprezentanca bo odpotovala v bližino italijanske Modene v sredo zjutraj, vrnila pa se bo v nedeljo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
24. 06. 2013 08.19
+3
AKo prijetno je zdaj na Pokljuki, ko vse dni poka kot da bi se tolki Nemci s partiizani.AP gre za širše območje TNP-ja, oblasti motijo pa neke na črno postavljene barake.