Zimski športi

Slovencu veliko zaslug za izjemni švedski uvod

Lienz, 27. 12. 2013 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski smučarski serviser Lojze Debelak je zadolžen za smuči Švedinj Jessice Lindell Vikarby, Fride Hansdotter in Marie Pietilä Holmner. Tako pripravlja smuči za trenutno prvo in tretjeuvrščeno v skupnem veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

Lojze Debelak
Lojze Debelak FOTO: Damjan Žibert

Del zaslug za izjemen veleslalomski uvod Švedinj v novo tekmovalno sezono ima tudi slovenski serviser Lojze Debelak. Ta namreč skrbi za smuči Švedinj Jessice Lindell Vikarby, Fride Hansdotter in Marie Pietilä Holmner. Lindell Vikarbyjeva je z 252 točkami celo vodilna v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, o tem, kako zelo ga ceni, pa je zapisala tudi na svojem blogu. "Najboljši serviser, ki ga lahko dobiš. Njemu gre velik del zaslug za zadnje uspehe. Vedno je nasmejan, pripravlja hitre smuči in predvsem je vedno pripravljen na pogovor. Hvala ti za vse," je na svojem blogu zapisala najboljša veleslalomistka letošnje sezone.

"Če se ozrem nazaj, proti Söldnu, nismo natanko vedeli, kje smo, vedeli smo le, da dekleta smučajo zelo dobro. Šesto mesto je bilo velika spodbuda za vse nas in potem je steklo," se začetkov sezone spominja Debelak in poudarja, da je prav dober začetek včasih za serviserja še veliko bolj pomemben kot za tekmovalko: "Definitivno je spodbuda, za nas osebno še morda večja kot za tekmovalko. Zadovoljstvo ob letošnjih rezultatih je veliko, vendarle pa se tekme vrstijo kot po tekočem traku in ni časa za spanje na dosežku. Tako kot pri tekmovalkah."

Frida Hansdotter
Frida Hansdotter FOTO: Damjan Žibert

V Evropi je vse bolj domače
Potem ko so serviserji dokončali svoje delo v ZDA, so se z veseljem vrnili na evropske tekme. Čeprav se njihovo delo začne zgodaj zjutraj in konča pozno popoldne oz. zvečer, jim ob taki rezultatski spodbudi nič ni težko. Je pa razumljivo lažje biti blizu doma, domačih, domače kuhinje. "Vrnitev iz ZDA pomeni, da je vnovič spet vse zelo domače. Tudi kuhinja," dodaja Lojze, ki je poleg Zorana Kneževića - Muhe in Zvoneta Žirovnika - Žige eden od treh slovenskih serviserjev znotraj švedske ženske ekipe svetovnega pokala. Prav na Debelaka pa so zelo ponosne tako Hansdotterjeva, Lindell Vikarbyjeva in Pietiläe Holmnerjeva. Znajo povedati celo, da je kot njihov trener in eden tistih, ki želi vedno pomagati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.