Zimski športi

Slovenska ekipa za uvod v biatlonsko sezono osvojila 12. mesto

Östersund, 27. 11. 2016 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Biatlonci so v Östersundu na Švedskem v svetovni pokal 2016/17 krenili s tekmo mešanih štafet. Slovenska četverica Teja Gregorin, Anja Eržen, Klemen Bauer in Rok Tršan si je na strelišču privoščila 13 popravkov, Erženova pa je morala enkrat tudi v kazenski krog, in z zaostankom 3:54,2 minute osvojila 12. mesto.

Biatlonci (na fotografiji Avstrijec Julian Eberhard) so se pomerili na tekmi mešanih štafet.
Biatlonci (na fotografiji Avstrijec Julian Eberhard) so se pomerili na tekmi mešanih štafet. FOTO: AP
Biatlonci so v Östersundu opravili tudi s tekmo mešanih parov. Najboljša sta bila svetovna prvaka Marie Dorin Habert in Martin Fourcade pred Avstrijcema Liso Hauser in Simonom Ederjem, ki sta zaostala sedem sekund, Nemca Franziska Preuss in Erik Lesser pa 25. Miha Dovžan in Anja Eržen tekme nista končala. Za Erženovo, ki je nastopila že v mešani štafeti, je bila tekma očitno preveč, saj je vnovič morala v kazenski krog, počasi pa sta slovenska reprezentanta nabirala zaostanek in po tretji predaji sta jih prehitela takrat vodilna Avstrijca. V napetem finalu je Francoz Fourcade šele povsem v končnici strl odpor Ederja.

Zmagali so Norvežani z veteranom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland in Johannesom Thingnesom Böjem, 33 sekund so zaostali Nemci, 44 pa Italijani, ki so morali ob 12 strelskih popravkih enkrat tudi v kazenski krog, pred tem pa je bila Italija celo v boju za zmago. V slovenski vrsti je v uvodu manjkal Jakov Fak, ki se po oktobrski bolezni še ne čuti popolnoma pripravljenega, zato je njegovo mesto zavzel Rok Tršan. Na koncu se je Slovenija tudi v okrnjeni zasedbi odrezala solidno. Teja Gregorin je svojo predajo končala na devetem mestu, Anja Eržen je nato zaradi kazenskega kroga nazadovala na 16., na 12. mesto pa je ekipo nato vrnil Klemen Bauer. Tršan ga je obdržal, ob tem pa ne gre spregledati, da je bil prav Tršan med Slovenci najboljši na strelišču, kjer je popravljal vsega eno napako.

"Tekma je bila nekako v skladu s pričakovanji. Važno je, da so solidno tekli. To je zelo pomembno. Nekaj smo izgubili na strelišču. Predvsem Anja (Eržen, op. a.) je imela nekaj težav, posebej v stoječem položaju in je morala v kazenski krog. Od nje sem pričakoval malo več, ker smo v podobnih pogojih trenirali, ampak tekma je še vedno nekaj drugega in morda je bilo prisotnega nekaj malega strahu. Lepo se je znašel Tršan, ki je odlično streljal, pa čeprav je imel morda nekaj boljše pogoje od ostalih in leže bi verjetno lahko dobil še kakšno sekundo. Generalno smo pokazali kvalitetno predstavo. Led je prebit in gremo po začrtani poti naprej," je po tekmi povedal glavni trener Tomaš Kos..

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.