Zimski športi

Slovenska tekaška reprezentanca na smučeh uvodno tekmo sezone končala že v kvalifikacijah

Ruka, 26. 11. 2016 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v teku na smučeh v finski Ruki je Slovenija v sprintu v drsalni tehniki ostala brez finalistk in finalistov. Anamarija Lampič je bila med slovenskimi reprezentanti najboljša, zasedla je 32. mesto.

Po odličnih nastopih naših tekačic in tudi tekačev prejšnji konec tedna na tekmah FIS so bili apetiti pred prvo tekmo svetovnega pokala visoki, a žal se je vse končalo že po kvalifikacijah. Med dekleti je najhitrejši čas na 1,4 km progi v drsalni tehniki postavila domačinka Krista Parmakoski, najboljša od naših pa je bila z 32. časom Anamarija Lampič, ki je zaostala 12,26 sekunde oziroma štiri desetinke za želenim tridesetem mestom, ki vodi v izločilne boje. 0,3 sekunde za Anamarijo je na 37. mestu zaostala Katja Višnar, Vesna Fabjan je bila 41., Alenka Čebašek 46. in Eva Urevc 75. med 78 tekmovalkami.

Žal nič bolje ni bilo v moški konkurenci. Najhitrejši čas je postavil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, boljši od naše dvojice je bil Miha Šimenc na 71. mestu z zaostankom 14,13 sekunde, Janez Lampič je bil 73., zaostal pa je še dodatnih 6 desetink sekunde. 

Strokovni vodja slovenske reprezentance, Marko Gracer, je tako za spletno stran Smučarske zveze Slovenije opisal ponesrečen dan v Ruki: "Včasih se zgodi tudi to. Bile so zelo težke razmere za samo tekmo. Mi smo v klasični tehniki v takšnih razmerah vedno imeli težave, tako da to ni nič novega. Res pa je, da smo imeli mogoče malenkost slabši oprijem, ker smo v zadnji fazi priprave smuči mogoče malo pretiravali oziroma smo želeli narediti kar predobro, in to se je izkazalo za malenkost slabše. Tudi po rezultatih se vidi, da so v ospredje prišle večinoma skandinavske tekmovalke in ruske, ki veliko trenirajo v teh razmerah. To ni opravičilo, a se nam to vedno znova pokaže na takih tekmah. Čim prej moramo trezne glave naprej na naslednje tekme. Pripravljenost sigurno ni nič slabša, kot je bila pred enim tednom, kjer so punce pokazale res solidno formo. Mislim, da bo vse tako, kot mora biti, že na naslednjih tekmah."

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan FOTO: Miro Majcen

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.