Zimski športi

Slovenske biatlonke ne najdejo poti iz krize

Anterselva, 18. 01. 2018 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenske biatlonke že tretjo tekmo v letu 2018 zapuščajo po prvem nastopu. Na 7,5-kilometrskem sprintu v Anterselvi se nobeni ni uspelo prebiti med najboljših 60, ki bodo nastopile na zasledovalni tekmi ob koncu tedna, še dlje pa so od nastopa na tekmi s skupinskim startom, kjer nastopa najboljših 30 tekmovalk.

Sprintersko tekmo je s popolnim strelskim izkupičkom dobila Norvežanka Tyril Eckhoff, 12 sekund pred Nemko Lauro Dahlmeier in 20 pred Čehinjo Veroniko Vitkovo. Do streljanja stoje sta bili v igri za zmago tudi Belorusinja Darja Domračeva in Italijanka Dorothea Wierer, ki pa sta si pristreljali kazenski krog. Trikratna beloruska olimpijska prvakinja se je kljub temu prebila na četrto mesto, Francozinja pa je na sedmem mestu zaostala še za rojakinjo Anais Bescond ter Rusinjo Jekaterino Jurlovo, ki sta prav tako brezhibno opravili s strelskim delom tekmovanja.

Trenutno najboljša slovenska biatlonka Anja Eržen se je morala na 7,5-kilometrskem sprintu v Anterselvi zadovoljiti s skromnim 76. mestom.
Trenutno najboljša slovenska biatlonka Anja Eržen se je morala na 7,5-kilometrskem sprintu v Anterselvi zadovoljiti s skromnim 76. mestom. FOTO: Damjan Žibert

Slovenke so se uvrstile v zadnjo četrtino uvrščenih. Anja Eržen se je morala po treh kazenskih krogih zadovoljiti s 76. mestom, Urška Poje je zadela vseh 10 tarč in bila 81., 20-letna Polona Klemenčič, ki v prvi vrsti nabira izkušnje, pa je bila 97. med 102 uvrščenima tekmovalkama.

"Urška je na strelišču znova pokrila vse tarče, a na progi ni bilo vse optimalno. Anja je naredila standard na progi, na strelišču pa so trije zgrešeni streli preveč. Polona nabira izkušnje. Imeli smo tri na startu, želeli smo si eno na zasledovalni tekmi, a škoda, ker nam to ni uspelo. Zdaj že lahko začnemo s sklepnimi pripravami na olimpijske igre," je slovenske nastope po tekmi ocenil trener Tomaš Kos.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.