Zimski športi

Slovenski tekači in tekačice na smučeh brez zaključnih bojev na drugi zaporedni tekmi

Lillehammer, 02. 12. 2016 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši tekači in tekačice na smučeh v svetovnem pokalu so se iz Kuusama preselili v Lillehammer. Sprememba prizorišča ni prinesla zadovoljstva v slovenski tabor, saj so na drugi zaporedni tekmi obstali v kvalifikacijah in ostali brez finalnih bojev.

Najboljši tekači in tekačice na smučeh po uvodnih tekmah svetovnega pokala prejšnji konec tedna v Kuusamu tokrat moči merijo v norveškem Lillehammerju. Tudi tokrat je bil najprej na sporedu sprint v drsalni tehniki, ki se znova ni razpletel po slovenskih željah. Vse naše predstavnice in predstavnika so obstali v dopoldanskih kvalifikacijah na 1,3 oziroma 1,6 kilometra dolgi razdalji, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Najbližje uvrstitvi med prvo trideseterico, ki se uvrsti v finalne boje, je bila Katja Višnar na 35. mestu. V izločilne boje se uvrsti najboljših 30 tekmovalk, za preboj četrtfinale ji je zmanjkalo 1,4 sekunde. Še 23 stotink počasnejša je bila na 36. mestu Anamarija Lampič, ostale so bile še bolj zadaj. Vesna Fabjan je bila 52. z zaostankom 13,51 sekund, Alenka Čebašek je bila 55. in Lea Einfalt 74. med 77. nastopajočimi. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Američanka Sadle Bjornsen s časom 3:19,62. 

Med fanti je bil od naše dvojice znova hitrejši Miha Šimenc, ki je za 1,9 sekunde premagal reprezentančnega kolega Janeza Lampiča. Miha je osvojil 58., Janez pa 66. mesto med 98 tekmovalci. Najhitejši čas na 1,6 km progi je postavil Šved Calle Halfvarsson, 3:28,44.

Alenka Čebašek (v ozadju) je ostala brez zaključnih bojev v Lillehammerju.
Alenka Čebašek (v ozadju) je ostala brez zaključnih bojev v Lillehammerju. FOTO: Miro Majcen
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.