Zimski športi

VIDEO in FOTO: Slovenski zimski športniki optimisti pred sezono: cilj je medalja na OI

Pokljuka, 04. 10. 2017 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./Ž.L./A.H./STA
Komentarji
1

Na Pokljuki so se zbrale vse reprezentance pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Članice in člani zimskih panog pričakujejo začetek sezone svetovnih pokalov, katere vrhunec bodo olimpijske igre v Južni Koreji. Cilj je medalja, je razmišljanje vseh reprezentantov in reprezentantk glasno izrazil smukač Boštjan Kline.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Osnovnošolci so se na Pokljuki pomerili s slovenskimi športniki
    01:59
    Iz SVETA: Osnovnošolci so se na Pokljuki pomerili s slovenskimi športniki
  • Izjava Boštjana Klineta pred začetkom tekmovalne sezone
    01:50
    Izjava Boštjana Klineta pred začetkom tekmovalne sezone
  • Izjava Petra Prevca pred začetkom tekmovalne sezone
    02:12
    Izjava Petra Prevca pred začetkom tekmovalne sezone
  • Izjava Domna Prevca pred začetkom tekmovalne sezone
    02:11
    Izjava Domna Prevca pred začetkom tekmovalne sezone
  • IZ 24UR: Predstavitev smučarskih reprezentanc
    02:15
    IZ 24UR: Predstavitev smučarskih reprezentanc

Na Pokljuki so se zbrali člani vseh panog, ki so združene pod okriljem Smučarske zveze Slovenije (SZS). Gre za panoge alpskega smučanja, deskanja na snegu, smučanja prostega sloga, biatlona, smučarskih skokov, tekov, nordijske kombinacije, telemarka in združenja učiteljev in trenerjev smučanja.

"Eden glavnih ciljev so vsekakor olimpijske igre, ampak do tam je treba priti, pa tudi kasneje so še tekme, vsaka posebej, vsaka je najbolj pomembna," je dejala prva slovenska zvezdnica Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Miro Majcen

"Lahko optimistično gledamo na sezono. Zanesljivo je cilj medalja na olimpijskih igrah, sicer je medalja cilj tudi vseh ostalih 5000 športnikov, ki bodo na olimpijskih igrah. Do iger moramo seveda najprej priti, v svetovnem pokalu se na vsaki tekmi posebej najbolje odrezati, igre pa oddirkati čim boljše," je razmišljanje športnikov povzel prvi slovenski smukač Boštjan Kline, ki je ocenil tudi priprave v Čilu in pričakovanja pred prvo tekmo svetovnega pokala: "Dobro smo delali, podobno kot lani, še izboljšali smo določene stvari. V Čilu smo imeli dobre treninge, mislim, da je bilo kar uspešno. Napredoval sem v skokih, imam dober občutek, na treningih sem bil kar hiter. Na tekmi so še drugi dejavniki, več konkurentov, televizijske kamere, ki jih na treningih ni, trema.... Je pa dobro, gremo v pravo smer."

"Nihanj je veliko, en trening je dober, en slab, treba bo poiskati stabilnost in se umiriti. Sam od sebe veliko pričakujem, vsako tekmo zmagati ne bo šlo, pomembno je, da bom sproščen in da bo šlo vse spontano. Šest tednov je še do začetka sezone in do takrat se je treba tehnično izpiliti," pred začetkom pravi smučarski skakalec Peter Prevc. Na Pokljuko so prišli tudi Domen Prevc, smučarska skakalka Ema Klinec, smučar prostega sloga Filip Flisar, desark Žan Košir, smučarski tekačici Vesna Fabjan in Anamarija Lampič, biatlonce sta predstavljala Jakov Fak in Teja Gregorin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar je uvodoma pozdravil zbrane člane reprezentanc: "Na SZS smo se tudi to leto trudili, da bi vzpostavili čim boljše pogoje za delo. Na zadnji skupščini smo lahko s ponosom pokazali, da so prihodki iz naslova sponzorstva večji za 20 odstotkov, verjamem, da je bil ta denar dobro namenjen in uporabljen za priprave, verjamem, da ste dobro trenirali in vstopate v sezono pripravljeni. Sezona je pomembna tudi zato, ker je olimpijska in stojimo z vami, bodite samozavestni, pokažite kaj znate in verjamem, da tudi letos rezultati ne bodo izostali."

V biatlonskem centru na Rudnem polju je že potekal dogodek z naslovom "Z EU sredstvi do športnih uspehov - Junaki zime na Pokljuki". V Športnem centru Triglav Pokljuka se je zbralo več kot 250 osnovnošolcev, ki so s športniki SZS preživeli zabaven, športno obarvan dan.

Predstavitev slovenskih zimskih športnikov pred začetkom tekomovalne sezone.
Predstavitev slovenskih zimskih športnikov pred začetkom tekomovalne sezone. FOTO: Miro Majcen
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mastaflash
04. 10. 2017 18.37
cakamo da fak stopa po besedah, ki jih vsako sezono polozi pred sponzorje