Zimski športi

VIDEO: Domen Prevc s 4. mestom v kvalifikacijah na tekmo v Kuusamu, Peter Prevc še išče prave občutke

Kuusamo, 24. 11. 2016 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V kvalifikacijah za petkovo prvo tekmo nove sezone svetovnega pokala je bil najboljši Poljak Maciej Kot, izvrstno formo Poljakov pa je z drugim mestom potrdil Dawid Kubacki. Najboljši Slovenec je bil četrti Domen Prevc, na tekmi bodo poleg prvaka Petra Prevca, ki je imel nastop zagotovljen, tudi Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Anže Lanišek.

Več videovsebin
  • Izjava Petra Prevca pred tekmo v Kuusamu
    00:22
    Izjava Petra Prevca pred tekmo v Kuusamu
  • Izjava Jurija Tepeša pred tekmo v Kuusamu
    00:22
    Izjava Jurija Tepeša pred tekmo v Kuusamu

Skakalci so s kvalifikacijami v Kuusamu uradno začeli sezono svetovnega pokala v sezoni 2016/17. Najboljši skakalec na svetu Peter Prevc je obrambo velikega kristalnega globusa začel z zagotovljeno uvrstitvijo na prvo tekmo, V kvalifikacijah so bili uspešni še njegov mlajši brat Domen Prevc, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Anže Lanišek. Slovenija ima na uvodni postaji svetovnega pokala na severu Finske šest skakalcev. Danes so v kvalifikacijah nastopili uspešno; Peter Prevc je imel nastop edini že zagotovljen, skočil pa je 129 metrov; med že uvrščenimi tekmovalci je bil najdaljši Norvežan Daniel Andre Tande s 140,5 metra. Domen Prevc je dosegel četrti izid kvalifikacij s 141 metri (144 točk), Tepeš pa je skočil 130 metrov in s 138 točkami pristal na osmem mestu v kvalifikacijah. V teh sta bila na vrhu Poljaka Maciej Kot (141,5 m/149,3 točke) in Dawid Kubacki, tretji je bil Avstrijec Manuel Fettner. Poljaka sta tako vnovič potrdila dobro formo, ki sta jo kazala že poleti.

Petru Prevcu se ni bilo potrebno naprezati.
Petru Prevcu se ni bilo potrebno naprezati. FOTO: Aljoša Kravanja

Na tekmo sta se od orlov uvrstila še Nejc Dežman (125,5 m/114,8) s 27. mestom in Anže Lanišek (115 m/95,4) z 39. mestom, le Jaka Hvala (110,5 m/89,8) je bil z 42. mestom prekratek za uvrstitev na prvo tekmo sezone. "Po današnjem dnevu in skokih občutki glede na to, da nisem najbolje 'odskakal', razumljivo, niso najboljši," je za 24UR po kvalifikacijah povedal Peter Prevc, ki bo še posebej pod drobnogledom. Brani namreč veliki kristalni globus, čeprav mu izraz "branjenje" ni najbolj všeč. "Nisem se še najbolje spoprijateljil s skakalnico. Včeraj, ko smo prišli, mi je bil mraz všeč, zdaj pa mi mora še malce zlesti pod kožo, da se bova lahko bolje ujela," je še povedal Prevc.

Izidi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pomlad14
25. 11. 2016 17.22
Se je bati, da bo šel po poti Tine. Sprva doseže vse mogoče, kasneje pa z nje ni več nič in gre v pokoj.
apodgraj
26. 11. 2016 09.10
danijel- Tvoje razmišljanje je na nivoju nekoga , ki ne razume kaj je sport . Nič ni stalnega in uspehi enega leta , se ne prenašajo avtomatsko v nasledno sezono . Za vsako tekom se je treba na novo dokazavati . Tudi konurenca ne spi in med njimi so majhne razlike in vsak med njimi je lahko na vrhu .