Zimski športi

Smukaška kraljica Ilka Štuhec odpovedala nastop na zahtevnem veleslalomu v Söldnu

Ljubljana, 18. 10. 2017 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec bo izpustila tradicionalno otvoritev sezone v avstrijskem Söldnu, saj so se v ekipi odločili, da bodo nekaj dodatnih dni raje namenili kakovostnim treningom s katerimi želijo še dvigniti pripravljenost simpatične Štajerke.

Strokovni štab slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec se je deset dni pred uradnim začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju odločil, da lanska osvajalka dveh malih kristalnih globusov ne bo nastopila na otvoritvi sezone v avstrijskem Söldnu.

Štuhčeva bo izpustila t tradicionalni veleslalom v Söldnu.
Štuhčeva bo izpustila t tradicionalni veleslalom v Söldnu. FOTO: AP

Slovenska smučarka se trenutno intenzivno pripravlja na novo sezono in trenira na ledenikih v tujini. Iz švicarskega Saas-Feeja se je ekipa preselila v avstrijski Pitztal, ki je v neposredni bližini prizorišča prve tekme za svetovni pokal v letošnji sezoni, veleslalom v Söldnu prihodnji konec tedna, ki velja za tradicionalnega, a je hkrati zahteven uvod v sezono, pa bo Štuhčeva izpustila.

"Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je v Söldnu. Zavoljo tega bomo dlje ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti," je odločitev sporočil trener Grega Koštomaj. Štuhčeva bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku Milke in s tem smučarski karavani predstavila svojega novega naglavnega sponzorja.

Ilka Štuhec se je v minuli sezoni razveselila malega kristalnega globusa v smuku.
Ilka Štuhec se je v minuli sezoni razveselila malega kristalnega globusa v smuku. FOTO:

Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej za zdaj premika v finski Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva dobršen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla v začetku novembra. Iz tabora slovenske smučarske so sporočili, da se bo Štuhčeva v Pitztalu bolj osredotočila na treninge v hitrih disciplin. Razmere so zaenkrat še zelo dobre, konec tedna pa se obetajo izdatnejše snežne padavine.

"Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajšo pavzo, še en blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma osredotočeni na trening hitrih disciplin," je še dodal Koštomaj.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BitterTruth
19. 10. 2017 19.59
+4
če misli da je bolje da izpusti, jo pač podpirajmo, zasluži si toliko zaupanja, konec koncev nam je lansko leto pričarala precej lepih trenutkov in rezultatov
ehjaehja
19. 10. 2017 16.16
+3
ilka kraljica! popolno nasprotje od mazejeve
dostojevski II
19. 10. 2017 12.11
+5
Daleč, daleč je ta še od Tine. Ki je vozila vse discipline.
Otancici
19. 10. 2017 12.38
-2
TheTruth4u
18. 10. 2017 20.03
-10
Fajn ja, da nam nau sramote delala z zadnjim mestom.
KOPITES
18. 10. 2017 19.43
-6
Se je ze zacel..lih tko bo kot prevc
Bofur
18. 10. 2017 19.20
+22
Pričakovano. Veleslalom vseeno ni prva disciplina Ilke Štuhec, to je smuk in onstran velike luže je Ilka vedno dobro nastopala, lani pa celo začela svoj zmagoviti pohod z dvojčkom smukaških zmag. Vsekakor veliko uspehov v novi sezoni.