Zimski športi

Klaebo brez konkurence, Slovenke obtičale v četrtfinalu

Davos, 09. 12. 2017 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./T.Š./STA
Komentarji
0

Nadarjeni norveški tekač Johannes Hoesflot Klaebo je v Davosu vpisal šesto zmago na šesti tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku. Pri dekletih je zmagala Švedinja Stina Nilsson, slovenska četverica - Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Katja Višnar in Anamarija Lampič - pa se je od sprinta poslovila v četrtfinalu.

Klaebo je potrdil premoč v moški konkurenci.
Klaebo je potrdil premoč v moški konkurenci. FOTO: AP

Enaindvajsetletni Klaebo je dva meseca pred začetkom olimpijskih iger v Pyeongchangu brez konkurence. Tudi tokrat je slavil prepričljivo; za več dolžin je premagal Italijana Federica Pellegrina in Rusa Aleksandra Bolšunova. Med ženskami je bila druga Norvežanka Maiker Caspersen Falla, tretja pa Američanka Kikkan Randall.

V Davosu, na tretjem sprintu sezone, so prvič nastopile štiri Slovenke v izločilnih bojih. Vse štiri so se poslovile v četrtfinalu in na koncu osvojile nekaj točk za svetovni pokal. Lampičeva za 16. mesto, Fabjanovo za 17., Čebaškova je bila 22. in Višnarjeva 24. V moški konkurenci je bilo konec slovenskih nastopov že v kvalifikacijah. Miha Šimenc je osvojil 35. mesto in s tem izpolnil olimpijsko normo, Janez Lampič in Miha Dolar pa sta bila v hudi konkurenci precej v ozadju.

Jutri bo v Davosu 10 oziroma 15 km preizkušnja v prostem koraku. Slovenijo bodo zastopale Manca Slabanja, Lea Einfalt in Alenka Čebašek.

Katja Višnar.
Katja Višnar. FOTO: AP

Ženske, sprint (prosta tehnika, 1,5 km):
 1. Stina Nilson (Šve) 2:47,99
 2. Maiken Caspersen Falla (Nor) + 0,08
 3. Kikkan Randall (ZDA) 2,53
 4. Jessica Diggins (ZDA) 4,41
 5. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) 5,62
 6. Ida Sargent (ZDA) 14,49
...
- izpadle v četrtfinalu:
16. Anamarija Lampič (Slo)
17. Vesna Fabjan (Slo)
22. Alenka Čebašek (Slo)
24. Katja Višnar (Slo)
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.