Zimski športi

Sprinterska naslova Gregorinovi in Faku

Pokljuka, 19. 09. 2014 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski biatlonci so se na Pokljuki pomerili na poletnem državnem prvenstvu v sprintu. Po pričakovanjih sta se prvih mest v posamični konkurenci veselila Jakov Fak in Teja Gregorin.

Razmerja moči v slovenskem biatlonu ostajajo nespremenjena. Jakov Fak je trenutno tudi tekaško močnejši od tekmecev in klub trem zgrešenim strelom je na 10-kilometrski razdalji za dobrih 10 sekund ugnal Klemna Bauerja. Skoraj 50 sekund je zaostal Peter Dokl, ki je do brona prišel z brezhibnim streljanjem.

Še bolj jasno je bilo razmerje v ženski kategoriji, kjer se je Andreji Mali že na prvem streljanju nepričakovano obrnil veter na strelišču in po dveh kazenskih krogih je bilo jasno, da bržkone ne bo nič s presenečenjem. Malijeva je nato morala kazenski krog še stoje. Do zmage je na 7,5-kilometrski razdalji tako z naskokom 47 sekund prišla nosilka dvakratna svetovna prvakinja v poletnem biatlonu Teja Gregorin, ki je pustila nepokrito le eno od desetih tarč. Tretja je bila Anja Eržen. "Vsaka zvezdica šteje in za vsako se je treba potruditi. Vesela sem, da mi je uspelo. Najbolj pa sem vesela, da mi je na strelišču uspelo obdržati občutke iz prejšnjih dni. V teku mi še malo manjka in na progi je bilo zelo težko. A prav je tako, saj nismo planirali vrhunske forme. Pustimo to za pozimi," je bila zadovoljna Gregorinova.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
20. 09. 2014 10.33
+0
Ehhhh toto zmucanje je beda u 3 p.m.
vaza1
19. 09. 2014 22.21
+3
čestitke obema!