Zimski športi

Lampičeva odlično odprla štafeto, Slovenke na koncu osme, zlato neulovljivim Norvežankam

Pjongčang, 17. 02. 2018 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Štafetno preizkušnjo smučark tekačic na 4x5 km so dobile Norvežanke, pri katerih je Marit Bjoergen v zadnji predaji ustavila nalet Švedinj in osvojila rekordno 13. odličje. Toliko jih ima tudi legendarni rojak Ole Einar Bjoerndalen. Slovenke so bile po prvi predaji Anamarije Lampič odlične druge, na koncu pa so zasedle osmo mesto (+2:31,4 sekunde).

Štafetna preizkušnja se je začela odlično za slovenski tabor, saj je Anamarija Lampič ob prvi predaji klasičnega teka skozi cilj prišla na drugem mestu s 3,9 sekunde zaostanka za ruskimi predstavnicami, sledile so Norvežanke (+4,4 sekunde), Finke (+19,9) in Švedinje (+25,8). Katja Višnar je nato v klasiki z minuto zaostanka padla na sedmo mesto, Alenka Čebašek pa je z minuto in desetimi sekundami prav tako predala kot sedma. Nosilka zastave na otvoritvi iger Fabjanova, zanjo je bil to prvi nastop na teh OI, pa je do konca zaostala še nekaj več kot minuto, skupaj 2:31 in osvojila osmo mesto.

Slavje Bjoergnove in rojakinje Oestbergove po prihodu v cilj.
Slavje Bjoergnove in rojakinje Oestbergove po prihodu v cilj. FOTO: AP

Rusinje, Norvežanke in Švedinje so medtem povsem spredaj tekle "svojo tekmo". Norvežanka Marit Bjoergen je v zadnji predaji le strla odpor tekmic, v zaključnih metrih tudi najtesnejših konkurentk Švedinj in tako prišla že do 13. kolajne na olimpijskih igrah ter se na vrhu prejemnikov z največ olimpijskimi kolajnami na zimskih igrah izenačila z legendarnim Olejem Einarjem Bjoerndalnom.

V povsem skandinavskem obračunu za zlato odličje je Bjoergnova brez večjih težav za seboj zadržala Stino Nilsson in Norvežanke so slavile z dvema sekundama naskoka. Rusinje so v cilj pritekle z več kot 43 sekundami zaostanka, a precej pred Finkami, ki so zaostale že za dobro minuto (+1:02,6 sekunde).

Več sledi!

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suporter
17. 02. 2018 15.53
+0
utrujenost nosilke zastave ?
Guardian990
17. 02. 2018 11.36
+2
Prva predaja vrhunsko, ostalo pa verjetno kruta realnost.