Zimski športi

FOTO: Češka štafeta presenetila vse, Slovenci končali na 15. mestu

Kontiolahti, 05. 03. 2015 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Biatlonci so s tekmo mešanih štafet odprli svetovno prvenstvo v Kontiolahtiju. Zmage so se presenetljivo veselili Čehi pred Francozi in Norvežani. Slovenska četverica Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer in Jakov Fak se je s skromnim 15. mestom uvrstila v drugo polovico nastopajočih.

Šibki člen reprezentance je bila tokrat Anja Eržen, ki je nastopila namesto obolele Teje Gregorin. Erženova je morala v drugi predaji kar trikrat v kazenski krog in predala kot 21. Klemen Bauer in Jakov Fak sta nato pridobila šest mest. Slovenci so bili tokrat brez možnosti za vidno uvrstitev. Andreja Mali je tekmo dobro začela, bila v začetku celo v ospredju, po streljanju stoje pa nazadovala in predala kot 10. Anja Eržen nato ni zdržala pritiska in pristala povsem pri dnu nastopajočih, Bauer in Fak z dobrima predstavama pa sta izid nekoliko olepšala. "Na strelišču sem bil brez napake, a na progi ni bilo tako kot sem želel, bo pa po mojem v soboto. Kakor sem bral medije, sem zasledil, da sem šel sem po medaljo. Takšni naslovi mi res niso všeč, ker svetovno prvenstvo ni samopostrežba, na kar gremo po nekaj. Seveda si jo želim, ampak bolj pri sebi iščem nek popoln nastop, se pravi, če bi bilo na strelišču tako kakor danes in seveda še hiter tek na progi, to je tisto kar iščem. Medalje so samo nagrada za dosti kvaliteten nastop. Kakor sem govoril z vodjo tekmovanja, gospodom Nunarjem, vem, da bo proga sigurno bolj utrjena, kompaktna za posamične tekme. Velikokrat je že bila takšna situacija in potrudil se je, da so pogoji res idealni. Jutri je nek lažji dan z raztekom in potem in v soboto potem seveda sprinterska tekma," je po tekmi dejal Fak.

Anja Eržen in Klemen Bauer
Anja Eržen in Klemen Bauer FOTO: SZS

"Zgodilo se je tisto, česar smo se bali. Anja je bila tista, ki je bila najbolj rizična. Vedeli smo, da če naredi res perfektno, se lahko borimo za prvih deset. Na koncu je bilo realno biti tudi kaj višje. V leže je naredila v redu, mogoče malo prepočasi. Tekla je dobro, potem pa v stoje imela težave. Prvi zgrešen strel pri takšnem tekmovalcu je že razlog za strah. Vsi streli so bili potem zamujeni in v desno dol, a noben ni bil res grd, a žal tako je. Tudi v tej štafeti imamo tekmovalce, ki so že delali kazenske kroge v štafetah, tako da nimamo Anji kaj očitati. Dejstvo je, da ni zdržala pritiska in več kot bo imela za sabo takšnih tekem, lažje ji bo," je o Erženovi povedal trener Uroš Velepec. O ostalih slovenskih tekmovalcih pa je Velepec dodal: "Težko je ocenjevati nastopa Klemna in Jakova, razen na strelišču. Tek je bil dober, zaostankov nista povečala. Če bi se borila za višja mesta, bi bilo mogoče lažje. Klemen je v stoje, kar smo vedno najbolj gledali, naredil vse kot je treba, v leže je šel en strel žal mimo, mogoče je naredil malo premalo korekcije, saj se je veter obračal. Jakov je bil na strelišču perfekten, hiter in v ritmu, tako kot je treba. Kar se pa Andreje tiče je to letos njen najmanjši zaostanek v prvi predaji. Bila je blizu tistim mestom, ki smo jih na koncu želeli. Na strelišču je imela malo težav v stoje, a v zadnjem času je imela še večje težave, kot jih je imela danes. To je popravila in tudi tekaško je bila kar na nivoju. Čestitamo pa Čehom za zmago, najprej navijamo zase, potem pa so že oni."

Na SP tudi Gregorinova

Vodstvo slovenskih biatlonskih reprezentanc je danes potrdilo, da bo na svetovno prvenstvo v Kontiolahtiju odpotovala tudi Teja Gregorin, nosilka medalje z lanskih olimpijskih iger v Sočiju, ki je v zadnjih dneh prebolela gripo. "Glede na zadnje zdravniške izvide bo Teja Gregorin v petek potovala na Finsko," so v sporočilu za javnost zapisali biatlonci in pripisali, da se bodo o njenih nastopih na SP odločali sproti.

Izidi, mešane štafete (2 x 6 + 2 x 7,5 km):
1. Češka 1:20:27,2/0+8
(Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Michal Šlesingr, Ondrej Moravec)
2. Francija + 20,2/0+8
(Anais Bescond, Marie Dorin Habert, Jean Guillaume Beatrix, Martin Fourcade)
3. Norveška 27,7/1+3
(Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe, Tarjei Boe)
4. Belorusija 31,0/0+7
5. Avstrija 1:00,3/0+3
6. Nemčija 1:22,8/0+6
7. Italija 1:24,7/0+10
8. ZDA 1:46,6/1+8
9. Finska 1:59,5/0+8
10. Rusija 2:00,2/0+2
...
15. Slovenija 3:48,2/3+7
(Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer, Jakov Fak)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Praškovarit
06. 03. 2015 08.06
+1
ejejejej, uoam da se posamično dobro odrežejo
THE ONLY ONE
05. 03. 2015 20.51
+9
Češka štafeta pa ja ni presenečenje halo. Na štafetah v tej sezoni nizajo same top rezultate. Nimate pojma!