Zimski športi

Štuhčeva in SZS še naprej z roko v roki: 'Dogovor omogoča boljše pogoje za treniranje in doseganje vrhunskih rezultatov'

Ljubljana, Santiago de Chile, 15. 09. 2017 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, ki je trenutno na pripravah na južni polobli, bo lahko brez skrbi začela novo tekmovalno sezono, katere vrhunec bodo februarske zimske olimpijske igre v Južni Koreji. Vodstvo panoge za alpsko smučanje je namreč uskladilo vse podrobnosti pogodbe za novo sezono s Štuhčevo.

"Veseli smo, da smo dosegli dogovor, ki bo Ilki omogočal vse potrebne pogoje za nemoteno pripravo in nastopanje na tekmah najvišjega ranga," je sporočil predsednik zbora panoge za alpsko smučanje Iztok Klančnik. Zadovoljna je tudi Ilka Štuhec, ki je iz Čila sporočila: "Sklenitev pogodbe s Smučarko zvezo Slovenije je eno ključnih poglavij letošnjega poletja, zato me veseli, da smo prišli do dogovora. Ta meni in moji ekipi omogoča boljše pogoje za treniranje in tekmovanje na najvišji ravni ter nenazadnje doseganje vrhunskih rezultatov. Zdaj sem lahko popolnoma osredotočena na izjemno pomemben zaključni del priprav ter prihajajočo sezono. S skupnimi močmi lahko dosežemo največ, zato se pozitivnega sodelovanja z zvezo nadejam tudi v prihodnosti."

Ilka Štuhec je bila med največjimi junakinjami minule zime.
Ilka Štuhec je bila med največjimi junakinjami minule zime. FOTO: Miro Majcen

Mariborčanka je v minuli sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, sedem zmag, v St. Moritzu je postala svetovna prvakinja v smuku, sezono svetovnega pokala pa končala z osvojenim malim smukaškim globusom in drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo se je uvrstila le Američanka Mikaela Shiffrin. Trenutno je v Čilu, v La Parvi, kjer formo pili tudi s člani slovenske moške reprezentance za hitre reprezentance.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

etul
27. 09. 2017 18.13
+1
Čudno eni se pa nikakor niso mogli dogovorit, držim pesti za Ilko pa naj ostane tak dobrovoljček ko je, Ilka super uspešno sezono (ti vam) želim.
poper00
17. 09. 2017 13.11
+2
Čudno ,da se lahko zmeni s SZS ,ker se nekateri drugi niso mogli
AS1983
16. 09. 2017 11.59
+15
Štuhčevi želim, da bo letos vsaj približno ponovila lanske rezultate ter da bo osvojila olimpijsko kolajno.