Zimski športi

Matt ni zdržal, Hirscher po novi igri stotink izenačen z legendarnim Tombo

Zagreb, 04. 01. 2018 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljši slalomisti sveta so se tokrat za točke svetovnega pokala pomerili na Sljemenu, kjer je bil v igri stotnik znova najboljši Marcel Hirscher. Najboljši alpski smučar na svetu je tokrat zmago napadel z drugega mesta po prvi vožnji in za pičlih pet stotink premagal rojaka Michaela Matta. Tretje mesto je osvojil Henrik Kristoffersen

Marcel Hirscher je dosegel jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu, s katero se je na večni lestvici izenačil z legendarnim Albertom Tombo.
Marcel Hirscher je dosegel jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu, s katero se je na večni lestvici izenačil z legendarnim Albertom Tombo. FOTO: AP
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev na Sljemenu nad Zagrebom. Za dvojno avstrijsko zmagoslavje je z drugim mestom poskrbel Michael Matt. Norvežan Henrik Kristoffersen je bil tretji. S tem dosežkom se je Hirscher na šestem mestu večne lestvice izenačil z italijanskim asom Albertom Tombo. Na večni lestvici smučark in smučarjev z največ zmagami vodi Šved Ingemar Stenmark, ki je v svoji karieri osvojil 86 zmag.
Marcel Hirscher je zmagal že 50. v karieri in se je po številu zmag v svetovnem pokalu izenačil z legendarnim Albertom Tombo. Več zmag od omenjene dvojice imata zgolj še Herman Maier in Ingemar Stenmark.

Razlike na vrhu so bile precej majhne. Matt je zaostal pet stotink sekunde, Kristoffersen na tretjem mestu pa 11 stotink sekunde. Norvežan je bil, potem ko ga je v cilju prehitel Hirscher, zelo jezen. Kamere so ga ujele, kako se jezi in silovito maha z rokami, na prostoru za vodilne v cilju preizkušnje.

Kristoffersen ne more verjeti, da vedno izgubi v bitki stotink
Hirscher (674) v seštevku svetovnega pokala vodi s prednostjo 94 točk pred prvim zasledovalcem Kristoffersenom (580). Oba tekmovalca sta na vrhu tudi v slalomskem seštevku. Hirscher ima 354 točk, Kristoffersen na drugem mestu pa 295 točk.

Matt najboljši po prvi vožnji
Po prvi vožnji sta bila v vodstvu dva avstrijska tekmovalca. Najboljši čas je postavil Michael Matt, ki je bil za 21 stotink sekunde hitrejši od vodilnega v svetovnem pokalu Marcela Hirscherja, tretji čas je z zaostankom 59 stotink vpisal Norvežan Henrik Kristoffersen. V težkih razmerah, na zelo načeti progi, slovenska predstavnika z visokima številkama nista imela realnih možnosti za preboj v finale. Štefan Hadalin proge ni izpeljal, Žan Grošelj pa je zaostal pet sekund in 28 stotink, kar je bilo daleč prepočasi za uvrstitev med najboljših 30, ni bil niti med najboljšimi 50. "Danes je bila izredno težka tekma, temperature so bile visoke. Nekaj so poskušali z vodo in soljo, še dodatno utrditi. Po besedah Pavleka (direktor organizacijskega odbora tekmovanja v Zagrebu op.a.) je to bilo slabše, kot če tega ne bi delali. Danes ni bilo neke velike priložnosti za preboj s temi številkami. Je pa še vedno bila priložnost. Štefan je sicer dobro začel, a tudi hitro odstopil, Žan pa ni našel tistega ritma, ki bi na taki progi dal dovolj hitrosti za drugi tek,'' je dejal glavni trener Klemen Bergant.

Izidi:
 1. Marcel Hirscher (Avt) 1:50,60   
 2. Michael Matt (Avt) +00,05 
 3. Henrik Kristoffersen (Nor) +00,11 
 4. Manuel Feller (Avt) +00,79 
 5. Luca Aerni (Švi) +01,64 
 6. Alexis Pinturault (Fra) +01,89
 7. David Ryding (VBr) +02,18 
 8. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) +02,19 
 9. Andre Myhrer (Šve) +02,36 
10. Manfred Mölgg (Ita) +02,37 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.