Zimski športi

Tedu Ligetyju vgradili štiri vijake

Vail, 23. 11. 2014 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štirikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvak v alpskem smučanju Američan Ted Ligety je moral pod kirurški nož. Najboljši veleslalomist na svetu je imel veliko smole med treningom v domačem Vailu, ko si je poškodoval levo zapestje.

Ted Ligety
Ted Ligety FOTO: Damjan Žibert

Tedu Ligetyju so nemudoma operirali roko, v dlan in zapestje so mu vgradili kar štiri vijake. Tridesetletnega Ligetyja je operiral Randy Viola v bližnji kliniki v Vailu. Iz ameriškega tabora za zdaj prihajajo spodbudne novice, saj se bo eden njihovih največjih adutov s posebno opornico lahko že kmalu vrnil na sneg. Ligety še ni odpovedal veleslaloma, ki bo 7. decembra v ameriškem Beaver Creeku. Še pred tem naj bi nastopil tudi na superveleslalomu, ki bo 30. novembru v Lake Louisu. "Kot kaže, sem želel dlan razklati na dvoje, a je še vedno v enem kosu zahvaljujoč štirim vijakom, tako da bom lahko smučal že čez nekaj dni. Ne morem si predstavljati v kakšno kašo bi se lahko spremenila moja dlan, hitro posredovanje mi je rešilo roko. Na srečo se mi je to zgodilo v Vailu in sloviti doktor Viola je lahko že nekaj ur kasneje z vijaki znova povezal dlan," je prek socialnih medijev sporočil ameriški šampion. V dokaz, kaj je prestal, pa je priložil rentgenski posnetek zapestja z dobrimi vidnim kovinskim dodatkom.

To je še drugi udarec v novi sezoni za ameriško reprezentanco v alpskem smučanju, potem ko je pod nož zaradi bolečin v hrbtu moral še en as Bode Miller. Miller bo izpustil bližajoče se tekme severnoameriške turneje.

ZDA, v Beaver Creeku in Vailu, bodo sicer februarja prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tajchii
23. 11. 2014 21.04
-9
hahahha alpsko smucanje hahah
AS1983
23. 11. 2014 20.52
+3
Ligety je kralj veleslaloma, od tega kar 5 veleslalomskih globusov, saj ima kar 22 zmag, , eno manj od legendarnega švicarja Mihaela Von Gruningena. Največ zmag v veleslalomu pa ima legendarni Šved Ingemar Stenmark, in sicer kar 46.
AS1983
23. 11. 2014 20.37
+2
Škoda predvsem za Millerja, ker je poškodovan oz. ga še muči hrbet.
AS1983
23. 11. 2014 20.36
+3
Škoda za Ligetya a letos bo še zmagoval, vprašanje pa če bo dovolj dober, da ponovno osvoji mali globus v veleslalomu