Zimski športi

Teja Gregorin svetovna prvakinja v poletnem biatlonu

Moskva, 23. 08. 2014 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Biatlonka Teja Gregorin je na 7,5-kilometrski sprinterski preizkušnji poletnega SP, ki v teh dneh poteka v ruskem Tjumnu, osvojila naslov svetovne prvakinje. Prvo mesto si je delila s Poljakinjo Krystyno Palko, ki je prečkala ciljno črto z enakim časom in enakim strelskim izkupičkom kot Gregorinova.

Za popoln nastop bi morala slovenska biatlonka zadeti le še drugo tarčo v streljanju leže. Ihanka, ki živi v bližini Kranja, je s tem dosegla že tretjo zlato kolajno na poletnih svetovnih prvenstvih. "Drži, vendar sta bili prvi dve osvojeni že leta 2008 v Franciji, leto pozneje sem osvojila še srebrno v Nemčiji, potem pa se poletnih prvenstev praktično nisem več udeleževala. Ker so letos napovedali kar ostro konkurenco, smo se s trenerjem spet odločili, da gremo preizkusit našo vmesno pripravljenost. Načeloma tudi nismo posebej trenirali za te nastope, zato sem lahko glede na primerjave, na primer s Čehinjo Soukalovo ali Slovakinjo Kuzmino, kar zadovoljna. Resda je bilo nekaj loterije tudi pri izbiri tekaških rolk, kjer danes nisem imela posebne sreče, vendar se je vseeno dobro izšlo. Zadovoljna sem z rezultatom, očitno dobro delamo, priprave potekajo po načrtu brez zdravstvenih težav in upam, da bo tako ostalo tudi do zime, ko bo šlo še mnogo bolj zares. Na jutrišnjem zasledovanju pa bom še bolj osredotočena na streljanje, kjer sem danes zelo nesrečno zgrešila drugo tarčo, in spet bom napadala najvišja mesta," je še napovedala Teja Gregorin.

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO:

V moški konkurenci sta slovenske barve zastopala Klemen Bauer in Lenart Oblak. Pričakovano je bil boljši Bauer, ki je zasedel šesto mesto (0, 2). Oblak, za katerega je to prvo svetovno prvenstvo, pa je bil 30. (3, 0). Zmagal je Čeh Ondrej Moravec (0, 1) pred nemškim veteranom Michaelom Röschem (1, 1), ki nastopa za Belgijo, in pred Slovakom Martinom Otčenašom (0, 1). "Tejin rezultat je odličen in k temu ni veliko dodati, saj govori sam zase. Nas v tem trenutku zanimajo predvsem analitični podatki, na osnovi katerih lahko ocenjujemo naše dosedanje delo in uspešnost. Seveda je pomembno, da sta tako Teja kot tudi Klemen prikazala, kje sta močna in kje so še rezerve. Teja je nastopila borbeno in z odličnim tekom v zadnjem krogu, manjka pa še nekaj več agresivnosti na začetku in hitrosti do prvega strela. Pri Klemnu pa gre pohvaliti izjemen prvi strelski nastop, stoje pa mu je zmanjkalo koncentracije v zaključku. Šesto mesto in udeležba na podelitvi cvetja ter relativno majhen časovni zaostanek mu še vedno omogočata dober nastop na zasledovalni tekmi," je bila ocena glavnega trenerja Uroša Velepca.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jakarib
24. 08. 2014 15.48
+2
Naši zimski športniki zbirajo medalje za denar ki jim ga damo. Nogometašem damo 2x več denarja pa se domov vračajo poraženi. Toliko o slovenskem poslovanju v športu.
POVEMRESNICO
23. 08. 2014 21.30
+5
Čestitke, vsekakor. Zelo lepo, samo tako naprej. Tudi v zimski sezoni.
rambek
23. 08. 2014 16.48
+10
Teja Gregorin! Carica