Zimski športi

Tekme v Söldnu navkljub visokim temperaturam niso pod vprašajem

Sölden, 13. 10. 2014 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub izredno toplemu vremenu za oktober si prireditelji uvodnih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki bodo 25. in 26. oktobra tradicionalno v avstrijskem Söldnu, ne belijo glave z izvedbo tekem.

Tina Maze in Andrea Massi
Tina Maze in Andrea Massi FOTO: Damjan Žibert

Kot je konec tedna poročala avstrijska agencija Apa, imajo prireditelji dovolj velike zaloge snega za izvedbo obeh veleslalomov. "Naše zaloge so polne in vse poteka po načrtu. Če pred tekmo ne bo kakšnega dolgotrajnega dežja, za tekmo ni nobenih ovir," je povedal Isidor Grüner, ki je odgovoren za pripravo prog. Priznal je, da se je snežna odeja na ledeniku Rettenbach v zadnjih dneh stanjšala, a že ta teden bodo avstrijski prireditelji začeli pripravljati progo. Avstrijci so iz vodnih zalog pridelali zadostno količino snega za tekmo, ob tem pa prepeljali tudi nekaj snega na ledeniku samem. "Mnogokrat je bil položaj že precej slabši in tekmo smo izvedli s precej manj snega," je še dejal Grüner, ob tem pa priznal, da si prireditelji predvsem zaradi lepe slike na TV-prenosu želijo tudi še nekaj naravnega snega, ki bi bistveno polepšal tekmo. Kljub temu so Avstrijci previdni, zato so odpovedali treninge reprezentanc, da bi lahko v miru pripravili progo. Najbolj se pritožujejo v avstrijskem taboru, kjer so mnenja, da ima prav na vseh prizoriščih domača reprezentanca prednost, v Söldnu pa so v prednosti le Američani, ki imajo s Söldnom podpisano pogodbo. A prireditelji te trditve zanikajo.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) si bo progo uradno ogledala v petek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.