Zimski športi

Tina o bitki s Tino in konkurentkami: Sezona je še dolga ...

Lienz, 28. 12. 2013 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju Tina Weirather po 17. mestu na veleslalomski preizkušnji svetovnega pokala ni bila najbolj zadovoljna. Drugače pa je, ko beseda nanese na letošnjo sezono. Označila jo je s perfektno.

Tina Maze, Lindsey Vonn in Maria Höfl Riesch. Tri alpske smučarke o katerih so pred sezono strokovnjaki govorili, kot o najbolje pripravljenih na tekmovalno leto. O tistih, ki bi se lahko potegovale za veliki kristalni globus. Le redki so bili tisti, ki so med tekmovalke zrele za kaj velikega uvrščali Tino Weirather in Laro Gut. Tekmovalka iz Lihtenštajna in njena švicarska kolegica pa sta zanesljivo odkritji letošnjega tekmovalnega leta. Predvsem 24-letnica, ki je s 609 točkami vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Veleslalom Lienz - 19
Veleslalom Lienz - 19 FOTO: Damjan Žibert

"Moja sezona je do tega trenutka zelo dobra. Šestkrat sem stala na zmagovalnih stopničkah, tako, da bi lahko rekla, da je perfektna," je za 24ur.com po končani veleslalomski preizkušnji dejala hči legendarnih Hartija Weiratherja in Hanni Wenzel. Zanjo se je tekmovanje v Lienzu že zaključilo, saj ne nastopa v najbolj tehnični disciplini, v kolikor na slalomu v vsem svojem sijaju ne zablesti Maria Höfl Riesch – za prevzem vodstva v skupnem seštevku potrebuje 59 točk – pa bo tekmovalka, ki trenira s Švicarkami, ostala na vrhu.

Glede na prikazano v prvih mesecih olimpijske sezone pa ne bi bilo prav nobeno presenečenje, če bi v bitki za veliki kristalni globus skupaj z Mazejevo, Höfl Rieschevo in Gutovo ostala vse do konca letošnje sezone. "Do konca sezone je še zelo daleč. Raje ničesar ne napovedujem. V vsakem primeru me čaka bitka s številnimi velikimi imeni alpskega smučanja in upam, da bom vsaj tako uspešna kot do tega trenutka," je še dodala Weiratherjeva, ki sicer po 17. mestu na zadnji preizkušnji v letošnji sezoni ni bila najbolj zadovoljna.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
29. 12. 2013 18.45
+1
Tina Maze... Ne daj se. Dobra si in ti to veš. Zaupaj vase, ostalo bo prišlo samo od sebe.
kvaternik
29. 12. 2013 20.36
+0
Ma kaj mislš, da ti bo drsala do penzije.Preklopi.
Taast
29. 12. 2013 17.03
-3
ma konec je znjo...
Vida Drganc 1
29. 12. 2013 17.18
+5