Tinina zahvala vsem: Hvala, da ste mi sledili, se veselili z mano, me podpirali, kritizirali ...

Najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze se je na veleslalomski tekmi za 53. Zlato lisico tudi uradno poslovila od belih strmin. Čeprav je bilo okoli njenega zadnjega spusta prelitega veliko črnila zaradi takšnih in drugačnih sporov s Smučarsko zvezo Slovenije, pa se je Tina poslovila z velikim nasmeškom na obrazu in z zahvalo vsem, ki so jo podpirali med njeno izjemno uspešno športno potjo.

Tina Maze slovo Zlata lisica Maribor

Tina Maze se je z veleslalomsko tekmo na Mariborskem Pohorju poslovila od aktivnega nastopanja v alpskem smučanju. (Foto: Damjan Žibert)

Tina Maze je s predčasnim koncem prve vožnje na veleslalomu na Zlati lisici v Mariboru končala tekmovalno športno pot. Na tekmi za svetovni pokal je ob progi nato skočila v objem partnerju in vodji njene ekipe Team to aMaze Andrei Massiju, tik pred ciljem pa se je ustavila, odpela smuči in peš prešla ciljno črto. Mazejeva, ki je nastopila s startno številko 34, se je na dobro utrjeni smučini odločno pognala v boj za zadnje točke svetovnega pokala in za najboljše izhodišče v finalni vožnji. Merjenje časa po prvem vmesnem času je pokazalo, da njen zaostanek znaša 69 stotink sekunde za vodilno Američanko Mihaelo Shiffrin. A svoje zadnje tekme v svetovnem pokalu ni končala. Dan pred tekmo še sama ni vedela, na kakšen način bo končala svojo pot.  Imela je na izbiro, da bi z vso resnostjo tekmovala, a se je na koncu odločila, da bo odstopila, kar pomeni, da bo v njeni statistiki kot zadnja tekma zapisan DNF. Kljub temu je požela veličasten prizor navdušenja na polnem Snežnem stadionu na Mariborskem Pohorju.

Po končanem smučarskem koncu tedna v Mariboru, pa se je sedaj Tina na svojem Facebook profilu zahvalila vsem, ki so jo tekom njene kariere podpirali, spremljali, se veseli z njo in tudi tistim, ki so bili ob njenih uspehih bolj kritični. Vse omenjeno jo je spremljalo skozi celotno kariero in jo oblikovalo v športnico in osebnost, kakršno jo poznamo danes. Dvakratna olimpijska prvakinja se sedaj podaja novim izzivom naproti, med drugim bo tudi strokovna sodelavka športne televizijske Eurosport, kjer bo pomagala kot strokovna komentatorka na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju in olimpijskih igrah.

"Dragi moji, za mano je čudovit vikend, poln emocij. Hvala vam za podporo, razumevanje, množično srečo, veselje in navijanje. Občutek, ko lahko v enem trenutku množico pripelješ do podobnih emocij, je zelo močan in kar kliče po še. Tega se ne naveličaš nikoli. Hvala, da ste mi sledili, se veselili z mano, me podpirali, kritizirali, častili, in mnogo drugega. Karkoli, kjerkoli, zaradi tega ali onega vsekakor ... BILO JE LEPO!"


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 136
 
martinov 10.01.2017 10:30:20
Lisica in njen lisjak gresta končno v brlog, kjer bosta preštevala € od morebiti zadnje predstave. Naj tam naredita še lisičko, da bodo mediji zopet imeli kaj pisati. O Petri Majdič, katera je rodila drugega otroka, je bil samo en zapis, pa je tudi bila šampionka. Že zdaj ta medij izbira, da nima kaj dosti za pisat, ker objavljajo po mesec dni stare oglase, katerih ne moreš komentirati ! Vsak € jim paše, tudi če ni pomebno obvestilo za njih zdravje !
Mungoss 10.01.2017 17:48:03
MAZ€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Več komentarjev