Zimski športi

Tudi Montafon ni razveselil Flisarja: tretji zaporedni padec pokopal vse upe v četrtfinalu

St. Anton, 15. 12. 2017 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Filip Flisar, slovenski smučar prostega sloga, tudi na tretji postaji svetovnega pokala v smučarskem krosu v Montafonu ni imel sreče. Potem ko je zanesljivo odvozil kvalifikacije in osmino finala, je v četrtfinalu padel, zasedel četrto mesto v skupini, skupno pa je tekmo končal na 13. mestu. Blaž Ogorelc je izpadel že v kvalifikacijah.

Tekmo je nekoliko presenetljivo dobil Rus Sergej Ridzik, ki je bil v velikem finalu za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu hitrejši od Francozov Terenca Tchiknavoriana in olimpijskega prvaka Jeana Frederica Chapuisa. Pri ženskah je zmagala Švicarka Fanny Smith pred Nemko Heidi Zacher in zmagovalko prvih dveh tekem Švedinjo Sandro Naeslund.

Filip Flisar.
Filip Flisar. FOTO: AP

Kvalifikacije bi morale biti že v petek, a so zaradi slabega vremena odpadle, tako so jih izvedli kar pred tekmo, in sicer s kvalifikacijskimi skupinami na izločanje. Filip Flisar v skupini ni imel zvenečih imen in se je brez težav uvrstil med najboljših 32, medtem ko je Blaž Ogorelc v svoji skupini zasedel zadnje mesto, iz njegove skupine sta se naprej uvrstila Ridzik in Italijan Marco Tomasi, izpadel pa je tudi eden od favoritov Francoz Arnaud Bovolenta.

Jasno, da so bila pričakovanja višja, smučanje je bilo super. Kaj naj? S tem se moram sprijazniti, iti dalje in to je to. Filip Flisar

Zavil je levo in zgodilo se je
V osmini finala je Flisar premagal Kanadčana Kevina MacDonalda ter Kristoforja Mahlerja in Švicarja Tima Müllerja, v četrtfinalu, v skupini z MacDonaldom, Švicarjem Alexom Fivo in Švedom Erikom Mobaergom, pa odlično startal, nekaj trenutkov pozneje vodstvo izgubil, nato pa izgubil še ravnotežje in končal v snegu.

V izločilnih bojih se mu je to zgodilo že tretjič v nizu, na zadnji lanski tekmi, na svetovnem prvenstvu v Sierra Nevadi, na prvi letošnji v Val Thorensu in tokrat. Mariborčan se je sicer pobral, prišel do cilja, a z velikim zaostankom za preostalimi tremi smučarji.

"Videti je, da me malo spremlja nesreča. Boljše malo nesreče, kot pa da bi zaostajal," je po tekmi povedal Flisar. "Dvakrat sem izpadel na zelo podoben način, tako da sta mi tekmeca zapeljala na smuči, v Val Thorensu Fiva, tokrat MacDonald. Jasno, da so bila pričakovanja višja, smučanje je bilo super. Kaj naj? S tem se moram sprijazniti, iti dalje in to je to. Kanadčanu, ki je dokaj nov v karavani in ga še nihče ne pozna prav dobro, ne vemo, kakšen je njegov slog smučanja, sem želel biti dokaj blizu, on pa je zavil levo in zgodilo se je."

Izidi:

- moški:
1. Sergej Ridzik (Rus)
2. Terence Tchiknavorian (Fra)
3. Jean Frederic Chapuis (Fra)
4. Erik Mobaerg (Šve)
5. Egor Korotkov (Rus)
6. Brady Leman (Kan)
7. Adam Kappacher (Avt)
8. Kevin MacDonald (Kan)
...
13. Filip Flisar (Slo)
57. Blaž Ogorelc (Slo)

- vrstni red v svetovnem pokalu:
1. Terence Tchiknavorian (Fra) 140 točk
2. Sergej Ridzik (Rus) 129
3. Viktor Andersson (Šve) 109
4. Brady Leman (Kan) 104
5. Marc Bischofberger (Švi) 102
6. Chris Delbosco (Kan) 100
...
28. Filip Flisar (Slo) 33

- ženske:
1. Fanny Smith (Švi)
2. Heidi Zacher (Nem)
3. Sandra Naeslund (Šve)
4. Alizee Baron (Fra)
5. Kelsey Serwa (Kan)
6. Brittany Phelan (Kan)

- vrstni red v svetovnem pokalu:
1. Sandra Naeslund (Šve) 260 točk
2. Heidi Zacher (Nem) 240
3. Brittany Phelan (Kan) 150
4. Fanny Smith (Švi) 144
5. Kelsey Serwa (Kan) 120
6. Georgia Simmerling (Kan) 115

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TitCankar
15. 12. 2017 12.44
+1
Nič zato to je šport drugič bo več sreče!