Ulaga: Kolajna Tine Maze v Sočiju je nekaj normalnega

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga je bil na predstavitvi kandidatov za olimpijske igre v Sočiju pred dnevi v Mariboru precej zadržan pri napovedih kolajn na največjem dogodku prihodnje zime.

Primož Ulaga je ob tej priložnosti dejal, da možnosti Slovenija zagotovo ima, vendar pa poudaril, da se je včasih tudi največjim favoritom na velikih tekmah zalomilo. Prvi mož krovne smučarske zveze v Sloveniji Ulaga je bil zelo vesel, da se je v Mariboru predstavilo kar 50 kandidatov od doslej 68 evidentiranih. Ekipa za prihodnje leto je zelo velika, kar pomeni, da ima tudi več možnosti za dobre uvrstitve. "Veseli me, da je ekipa številčna, za financerje je to bržkone manj vesel dogodek," je sprva v šali dejal Ulaga, ki SZS vodi od septembra 2012. Nekdanji uspešni skakalec je na predstavitvi med drugim izrazil pomisleke o tem, da je organizacijo iger dobil prav Soči, za katerega je znano, da ima zaradi vpliva in bližine morja lahko tudi mile zime, prireditelji pa že vozijo sneg v skladišča, da bodo imeli belo odejo v primeru pomanjkanja padavin. "To je malo čudno, seveda, da se izbirajo takšna prizorišča, kjer ni snega. Na primer, letošnji skoki so potekali na lanskem snegu. Vendar pa to ni naša skrb, bržkone se bo vse uredilo na koncu. Bodisi na shranjenem snegu bodisi ga bodo že navozili. Prav lahko se tudi zgodi, da bo zima takšna, kot je še ne pomnimo," pravi Ulaga. Se je pa predsedniku SZS smejalo po letošnji odlični zimi, kar zadeva dosežke slovenskih športnikov. Ulaga meni, da tudi prihodnja ne bo nič drugačna. "Verjamem, da bo tudi naslednja sezona dobra, tako kot je bila ta za nami, menim, da bo celotna zima uspešna. Nekaj drži kot pribito, posamezniki zagotovo ne bodo zmanjšali svoje kakovosti v prihodnjem olimpijskem letu," je povedal Ulaga, ki pa izrecno ni želel izpostavljati favoritov, čeprav jih je nekaj le omenil.

Primož Ulaga

Primož Ulaga (Foto: Damjan Žibert)

"Na olimpijskih igrah ni lahko osvajati kolajn. Vemo, da se pravim favoritom velikokrat ni izšlo, težko je napovedovati kolajne. Po pričakovanjih bi rekel, da je pri Tini Maze normalno, da so kolajne, to mi pade takoj na um. Vendar pa – kaj pa vemo, kaj se bo do takrat še zgodilo, kakšna bo dnevna forma," je dejal Ulaga. Slednji vidi priložnost pri tistih, ki imajo več možnosti in priložnosti na tekmovanjih, saj nastopajo v več disciplinah. "Tekem je veliko in za osvajanje odličij bo tudi veliko priložnosti – tako pri skakalcih kot pri alpskem smučanju. Tina nastopa v veliko disciplinah, tudi kakšen drug športnik je lahko blizu. Na primer smučarske skakalke in sprint pri smučarskih tekačicah, ki je v prosti tehniki, tudi ta je prav tako lahko priložnost. Za nekatere druge pa težko rečemo. Za hokej na primer je težko reči, da bodo fantje igrali za kolajno. Seveda lahko naštevamo, kdo meri najvišje, seveda, a dokler ne bo nekdo res nastopil, se ne ve," je pri napovedih ostal previden Ulaga.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 35
 
ecnarf 25.04.2013 07:34:10
umaknite že tega čvekača je že en teden tukaj
Več komentarjev