Zimski športi

Kotnikova tokrat izpadla v osmini finala, Mastnak boljši od Koširja

Rogla, 21. 01. 2018 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./A.V./STA
Komentarji
0

V finalnih bojih na Rogli so nastopili trije slovenski tekmovalci. Naša edina predstavnica Gloria Kotnik tokrat ni ponovila sobotnega dosežka, ko je po odličnih vožnjah in z malce smole na koncu s 4. mestom dosegla rezultat kariere. V osmini finala je bila znova usodna Avstrijka Sabine Schöffmann, moška predstavnika Tim Mastnak in Žan Košir pa sta se pomerila med seboj v osmini finala, kjer je bil hitrejši prvi, ki je kasneje izpadel v četrtfinalu.

Deskarji na snegu so z drugim paralelnim veleslalomom končali tekme svetovnega pokala na Rogli. V ženski konkurenci je danes slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister, v moški pa je bil najboljši Avstrijec Benjamin Karl.

Žan Košir je moral v osmini finala priznati premoč mlajšemu reprezentančnemu kolegu Timu Mastnaku.
Žan Košir je moral v osmini finala priznati premoč mlajšemu reprezentančnemu kolegu Timu Mastnaku. FOTO: Miro Majcen

V moški konkurenci je Karl v finalu premagal Bolgara Radoslava Jankova. Tretje mesto si je v malem finalu zagotovil Roland Fischnaller. Najboljši Slovenec je bil tudi tokrat Tim Mastnak, ki je v četrtfinalu za štiri stotinke sekunde izgubil proti Avstrijcu Benjaminu Karlu. Mastnak, ki je bil v kvalifikacijah 16., je v osmini finala za sedem stotink izločil najhitrejšega v kvalifikacijah Žana Koširja.

V ženski konkurenci pa je Hofmeistrova v finalu premagala Avstrijko Sabine Schöffmann. Mali finale pa je dobila Rusinja Alena Zavarzina. Gloria Kotnik, deseta v kvalifikacijah, je izpadla v osmini finala proti Schöffmannovi.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.