Zimski športi

Kotnikova s 4. mestom do rezultata kariere, Mastnak moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Prommeggerju

Zreče, 20. 01. 2018 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./A.V./STA
Komentarji
0

Slovenska predstavnica na tekmi svetovnega pokala v deskanju na snegu na Rogli Gloria Kotnik je na paralelnem veleslalomu osvojila končno 4. mesto in s tem dosegla rezultat kariere. Medtem ko je edini Slovenec v moški konkurenci Tim Mastnak svoje nastope končal v četrtfinalu, kjer je bil boljši kasnejši zmagovalec, Avstrijec Andreas Prommegger.

Slovenskim deskarjem se kvalifikacije na prvi od dveh domačih tekem v paralelnem veleslalomu na Rogli niso najbolj posrečile. V izločilne boje sta se uvrstila le Tim Mastnak in Gloria Kotnik. Mastnak je v kvalifikacijah na domači progi dosegel 11. čas in se je v osmini finala pomeril z Avstrijcem Alexandrom Payerjem, brez zaključnih bojev so ostali Rok Marguč, Žan Košir in Jure Hafner. Mastnak je dobro opravil nalogo in premagal Payerja v osmini finala, v četrtfinalu se je pomeril z Avstrijcem Andreasom Prommeggerjem in bil prepočasen za 17 stotink sekunde.

Tim Mastnak
Tim Mastnak FOTO: Damjan Žibert

Kotnikova je zasedla 13. mesto, njena tekmica v osmini finala je bila Nemka Selina Jörg. Kotnikova je bila hitrejša, nato pa je v četrtfinalu ugnala še Avstrijko Ino Meschik. V polfinalu je bila njena tekmica Čehinja Ester Ledecka. Slednja je bila od 28-letne slovenske predstavnice hitrejša za 29 stotink, v boju za 3. mesto pa je bila od Kotnikove za pičlih 11 stotink hitrejša še ena Avstrijka Julia Dujmovits. Kljub porazu v sami končnici tekme se Gloria Kotnik lahko pohvali z rezultatom kariere na paralelnih veleslalomih za svetovni pokal.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.