Zimski športi

V Planici po dobrih kvalifikacijah slovenski tekači obstali v četrtfinalu

Planica, 20. 01. 2018 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V Planici je bil na sporedu sprinterska preizkušnja v klasični tekmi v ženski in moški konkurenci za točke svetovnega pokala. V kvalifikacijah se je s 5. mestom izkazala Anamarija Lampič, v izločilnih bojih pa so štiri slovenske tekačice in tekač obstale v četrtfinalu.

Smučarji tekači so v Planici najprej opravili s kvalifikacijami.V izločilne boje se je prebila peterica Slovencev, uspešnejše so bile tekačice. V nadaljevanje so se uvrstile štiri tekačice in en tekač. Brez finala sta ostala Fabjanova in Šimec. S petim mestom je izstopala najboljša Slovenka v klasiki Anamarija Lampič, lani zmagovalka olimpijske generalke v Pjongčangu, Katja Višnar je osvojila 14. mesto, Nika Razinger 24. in Alenka Čebašek 27.

Slovenski smučarji tekači so na sprinterski tekmi svetovnega pokala v Planici s tekmovanji končali v četrtfinalu. Polfinalu sta bili najbližje Anamarija Lampič in Katja Višnar, ki sta v svojih skupinah osvojili tretji mesti. Alenka Čebašek je bila v svoji četrtfinalni skupini peta, Nika Razinger šesta.

Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: Miro Majcen

Sekundo in pol je za finalom zaostala Vesna Fabjan na 36. mestu. Bronasta z zadnjih olimpijskih iger v Sočiju, tam resda v prostem slogu, si je z današnjo tekmo tudi nekoliko priprla vrata za nastop v Južni Koreji, za komentar pa neposredno po tekmi ni bila dosegljiva. Le tri mesta za njo je tekmo končala Anita Klemenčič. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Norvežanka Kathrine Rolsted Harsem, pred olimpijsko in svetovno prvakinjo Švedinjo Stino Nilsson. V finalu pa je Nilssonova ugnala vso konkurenco, druga je bila Norvežanka Kathrine Rolsted Harsem, tretja pa njena rojakinja Maiken Caspersen Falla.

V moški konkurenci je bil Janez Lampič 29. Miha Šimec na 36. mestu je finale zgrešil za šest mest. Lampič je obstal v četrtfinalu, zasedel je šesto mesto v svoji skupini. Najhitrejši je bil v kvalifikacijah po pričakovanjih Norvežan Johannes Klaebo, ki je tudi slavil končno zmago, pred rojakom Emilom Iversenom ter Švedom Teodorjem Petersonom. Malce presenetljivo je izpadel italijanski as Federico Pellegrino, pred dvema letoma zmagovalec zadnjega planiškega sprinta za svetovni pokal, ki je bil šele 44.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.