Zimski športi

Van der Graaffova sanjsko do krstne zmage: v domačem Lenzerheideju zmagovito začela Tour de ski

Lenzerheide, 30. 12. 2017 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarka Laurien van der Graaff in Rus Sergej Ustjugov sta zmagovalca uvodne tekme 12. novoletne turneje Tour de Ski, sprinta v prosti tehniki v švicarskem Lenzerheideju. Slovenci so ostali brez točk in izločilnih bojev. Miha Šimenc, Luka Prosen, Vesna Fabjan in Anamarija Lampič so namreč obstali v kvalifikacijah.

Lauiren van der Graaff prve zmage v svetovnem pokalu ne bo nikoli pozabila.
Lauiren van der Graaff prve zmage v svetovnem pokalu ne bo nikoli pozabila. FOTO: AP

Za Lauiren van der Graaff, ki je prvič slavila na tekmi svetovnega pokala, je na drugem mestu ciljno črto prečkala Američanka Sophie Caldwell, na tretjem pa svetovna prvakinja, Norvežanka Maiken Caspersen FallaSergej Ustjugov je za seboj pustil Italijana Federica Pellegrina in Francoza Lucasa Chanavata.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenci in Slovenke brez točk
Slovenska četverica se ni prebila v izločilne boje. V jutranjih kvalifikacijah je Miha Šimenc tekmo končal na 48. mestu, Luka Prosen pa na 66. Nič bolje se pred tem nista odrezali dekleti; Vesna Fabjan je bila 42., Anamarija Lampič pa 67.

Po tekmi je črto potegnil glavni trener naše reprezentance, Stefano Saracco: "Danes mislim, da smo imeli težave s smučmi. Nismo še povsem prepričani v to, a nekaj je moralo biti na tem, saj smo zaostali preveč sekund. Predvsem Vesna. Ana je imela zraven tega še slab dan. Jutri bomo videli, kako naprej, ali mora še na dodatne treninge v Planico, da bo tam v pravi formi. Luka je imel na državnem prvenstvu dobro tekmo, danes pa je prav tako preveč zaostal. Nihče se ni prebil v izločilne boje, tekma je bila slaba. Moramo priti v formo, pred nami so najpomembnejše tekme v sezoni v Planici in nato v Pjongčangu Jutri bodo sicer nastopili še vsi štirje tekmovalci, potem pa bomo videli. Če bo situacija boljša, bo Ana nadaljevala v Oberstdorfu, če ne, gremo z vsemi na trening za Planico in odmislimo tekmovanja za nekaj časa. Jutri bomo videli, ali smo danes imeli težavo samo s smučmi ali tudi s formo."

Naslednja tekma Tour de Ski bo v ponedeljek, 1. januarja, ko je na sporedu zasledovalna preizkušnja. Tekačice čaka 10 kilometrov dolga tekma, tekače pa 15 km.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.