Zimski športi

Večer šampionov v Ljubljani: poklon najboljšim zimskim športnikom minule zime, v ospredju Ilka in skakalci

Ljubljana, 18. 05. 2017 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarska zveza Slovenije je na današnjem Večeru šampionov v Unionski dvorani v Ljubljani zbrala športnike in športnice največje panožne zveze v državi in jim podelila kipce ter plakete bloških smučarjev, ki so namenjeni najboljšim tekmovalcem oziroma tekmovalkam.

Ilka Štuhec je v minuli sezoni povsem "eksplodirala" v svetovnem pokalu alpskega smučanja in osvojila tudi naslov svetovne prvakinje v smuku.
Ilka Štuhec je v minuli sezoni povsem "eksplodirala" v svetovnem pokalu alpskega smučanja in osvojila tudi naslov svetovne prvakinje v smuku. FOTO: AP

Vse navzoče sta na začetku pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Slednji je v svojem nagovoru poudaril, da je ponosen na zgodbe o uspehu, ki jih SZS piše v zadnjem obdobju, na 10 junakov zime, ki so v minuli zimi stopili na oder za zmagovalce, izpostavil je tudi stabilno poslovanje zveze s pogledom daleč v prihodnost. Predsednik SZS ni pozabil niti na okroglo obletnico delovanja, ki zvezo čaka v naslednjem letu, 80 let delovanja, v katerih se je nabralo kar 19 medalj z olimpijskih iger, 50 medalj s svetovnih prvenstev in 227 zmag v svetovnem pokalu.

Po nagovoru predsednika SZS, ki bo ponovno kandidiral za to mesto, je sledila tradicionalna podelitev kipcev in plaket bloških smučarjev najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v sezoni 2016/17. Kipec bloškega smučarja so prejeli Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Žan Košir, Filip Flisar, Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, moška ekipa v smučarskih skokih (Peter Prevc, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan) in gospodarska družba Gorenje iz Velenja za 25 let neprekinjenega sponzorstva Smučarske zveze Slovenije - nordijskih reprezentanc.

Posebna priznanja SZS za dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih so prejeli moška mladinska reprezentanca v smučarskih skokih (Žiga Jelar, Tilen Bartol, Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič), mešana mladinska ekipa v smučarskih skokih (Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar), ženska mladinska ekipa v smučarskih skokih (Jerneja Brecl, Katra Komar, Nika Križnar in Ema Klinec), Ema Klinec, Nika Križnar in Meta Hrovat. Ob koncu prireditve je sledil še vrhunec, ko je Ilka Štuhec s strani podjetja SloWatch prejela uro za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu in najuspešnejšo športnico pretekle zime.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
25. 05. 2017 08.02
+1
NI ZIME IN NI KOMENTARJEV!