Zimski športi

Velepec v Ukrajino, nezaupnica predsedniku Barbiču

Ljubljana, 05. 05. 2015 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjem obdobju je sila burno v biatlonski zvezi, saj so v ponedeljek klubi izglasovali nezaupnico vodstvu panoge na čelu s predsednikom zbora za biatlon Srečom Barbičem. Nekdanji glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec se seli v Ukrajino.

Ob podpori nekdanjih tekmovalcev, najbolj se je ob Marku Dolencu izpostavil Tomas Globočnik, je osmerica klubov, ki je zahtevala izredno sejo, izglasovala nezaupnico Sreču Barbiču, ki jo mora sicer še potrditi izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije in predlagati predsednik SZS Enzo Smrekar, a ob več kot 80-odstotni podpori spremembi velja ta korak bolj za formalnost. Barbič je sicer napovedal pritožbo na izglasovane sklepe, ob koncu seje pa stališče vendarle malce omilil in biatloncem zaželel srečo.

Biatlonci so mandat vršilca dolžnosti predsednika Zbora za biatlon podelili Marku Dolencu, ki se mu bo v prihodnjih dneh mudilo. Po nedavnem odhodu Uroša Velepca, ki je bil trn v peti številnim tekmovalcem, je reprezentanca v začetnem obdobju priprav namreč brez strokovnega vodstva. Dolenc, sprva sicer še zadržan, ker uradno SZS menjave vodstva še ni potrdila, je vendarle potrdil, da namerava tudi sam kandidirati za to funkcijo: "Tam bom potem predstavil celo ekipo."

Konkretno o imenih sicer ni spregovoril, vendarle pa nakazal, kam bo zaplula biatlonska barka. Ena od opcij za reprezentanco je med drugim vrnitev češkega strokovnjaka Tomaša Kosa: "Kolikor je meni znano, je celo sezono sodeloval z Jakovom Fakom, in jaz osebno mislim, da ima interes v slovenskem biatlonu."

Uroš Velepec
Uroš Velepec FOTO: Damjan Žibert

Velepec v Ukrajino
Velepčev prestop v Ukrajino uradna spletna stran Mednarodne biatlonske zveze (Ibu) ocenjuje za največjo trenersko spremembo v tej pomladi. Velepec, ki je pred kratkim odstopil kot glavni trener slovenske reprezentance, bo vodil ekipo, ki se ponaša z olimpijskim zlatom v štafeti iz Sočija 2014, svetovno prvakinjo Valj Semerenko in petim mestom v pokalu narodov. "Imamo skupne cilje, to so dobri rezultati," je dejal zdaj že nekdanji glavni trener slovenske biatlonske reprezentance, ki je tako prevzel vodenje ženske ukrajinske izbrane vrste.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nmi
06. 05. 2015 01.26
+3
uros velep....tukaj te ne spostujejo pojdi drugam stari jest sm na tvoji strani srecno srecnooooooooooooooooooo
Našvasan_zob
05. 05. 2015 13.31
+0
Predlagam Donbas..
265004
05. 05. 2015 12.02
+7
Pravilno. Barbič najprej poravnaj svoj dolg rokometašem Škofje Loke,ki si jim še dolžan denar čeprav si jim obljubljal da boš plačal iz svojega denarja če bo treba.Takih funkcionarjev ne potrebujemo!!!!!