Zimski športi

Velika tekmica Mazejeve Fenningerjeva dobila nagrado

Salzburg, 11. 04. 2015 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Mozartovem mestu so slovesno podelili naslove najboljšim športnikom leta Solnograške dežele. Naziva najboljšega športnika in najboljše športnice sta na gala prireditvi na salzburškem letališču pričakovano dobila lanska dobitnika Marcel Hirscher in Anna Fenninger, zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Podelitve nagrad so bile povsem v znamenju belega cirkusa. Slalomska veteranka Marlies Schild, ki je sklenila bogato tekmovalno pot, je dobila nagrado za življenjske dosežke in velik prispevek športu. Trener domačega nogometnega moštva Red Bulla Adi Hütter je pobral lovoriko za najboljšega trenerja leta, njegov varovanec Konrad Laimer pa je dobil nagrado za najbolj obetavnega mladega športnika leta.

Hirscher, ki je doma iz Salzburga, je prejel svojega še četrtega zlatega levčka, enega po vsaki od zadnjih štirih sezon, ko je postal zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučarjev. "Zlati levi so mi iz leto v leto ljubši, četrti po vrsti pa mi je že najbolj pri srcu, kot kaže so vse najboljše stvari štiri. Vedno mi je bilo v veliko čast stati tukaj, na vrhu, v našem majhnem Salzburgu je neverjetno veliko vrhunskih športnikov," je dejal Hirscher v izjavi za tamkajšnje medije.

Anna Fenninger
Anna Fenninger FOTO: Reuters

Fenningerjeva, prav tako domačinka iz okolice Salzburga, je dobila svojega še tretjega zlatega levčka, ki je kot češnja na torti sijajne sezone, v kateri je v finalu svetovnega pokala v francoskem Meribelu v boju s slovensko šampionko Tino Maze na koncu za pičlih 22 točk odnesla še drugi veliki kristalni globus. "Postati športnica leta je res nekaj posebnega, še zlasti v tako zgoščeni konkurenci, kot je v alpskem smučanju. Čeprav je sezona že končana, sem še vedno pod vtisom močnih čustev, ki so me spremljala vse do zadnje tekme," je dejala Fenningerjeva po podelitvi.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
17. 04. 2015 19.38
Fenninger je zelo dobra tekmovalka, ki bo po moje tudi v prihodnje krojila vrh svetovnega pokala. Njene tekmice pa bojo; Vonn, Maze če ne gre letos v penzijo), Rebensburg, Gut, Weirather, Shiffrin..
LepistaNuda
12. 04. 2015 09.43
+2
Tale Solnograška je pa iz naftalina..
TRUMPP
12. 04. 2015 07.47
+10
Spoštujem jo tako kot našo Tinco. Odlična smučarka, zelo dober karakter.....pa še zelo simpatična je povrhu.
Žmerar
11. 04. 2015 17.50
+10
Ja sam ANčka pa ni med TOP5 za najboljšo svetovno športnico leta
fiftgear
11. 04. 2015 23.23
+2
s takšnim smučanjem še eno ali dve sezoni pa bo tudi ona tam
MaunelNeuer
12. 04. 2015 00.51
-6
res ne more človek razumet da je niso uvrstili