Zimski športi

Veter kroji olimpijski spored: ženski veleslalom prestavljen na četrtek

Pjongčang, 12. 02. 2018 05.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veleslalom za ženske, ki so ga morali organizatorji olimpijskih iger v Pyeongchangu danes odpovedati zaradi močnega vetra, je prestavljen na četrtek, 15. februarja. Tedaj je na sporedu tudi moški smuk, ki je bil iz istega razloga odpovedan dan prej.

Po olimpijskem smuku je bil zaradi močnega vetra odpovedan tudi ženski veleslalom.
Po olimpijskem smuku je bil zaradi močnega vetra odpovedan tudi ženski veleslalom. FOTO: AP
Veter, ki dosega viharne hitrosti, je na novo skrojil olimpijski spored tekmovanj na prostem. Največjo smolo z vremenom so od začetka zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu imeli tekmovalke in tekmovalci v alpskem smučanju, saj sta do zdaj odpadla tako moški smuk kot ženski veleslalom, vprašljiva pa je tudi izvedba moške kombinacije.
Če bo sila močan veter, ki nad smučarskimi prizorišči olimpijskih iger ne neha pihati in je dosegel hitrosti 70 km na uro, nekoliko pojenjal, se obeta super olimpijski četrtek, ki je na koledarju vskočil kot rezervni termin tako za moško smukaško preizkušnjo kot za ženski veleslalom.

Prirediteljem tekem alpskega smučanja na igrah veter že drugi dan povzroča veliko preglavic. Zaradi enakega razloga so bili prisiljeni prestaviti moški smuk. Izvedba tega je zdaj predvidena za četrtek, kar pa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP tudi eden od možnih nadomestnih terminov za ženski veleslalom. Vremenska napoved za prizorišče ženskega veleslaloma v smučarskemu centru Jongpjong je kazala na izredno nizke temperature okoli minus 15 stopinj Celzija s sunki vetra do 75 km/h. "Vetrovna napoved nikakor ni dobra," je že v nedeljo priznal Atle Skaardal, vodja ženskih tekem pri Mednarodni smučarski zvezi. "Imamo precejšne terminske težave. V tem tednu ni več prostih terminov, zato smo se odločili za super četrtek. Ob 1.30 bo prva vožnja ženskega veleslaloma, ob 3.00 bodo startali smukači, ob 5.15 pa sledi še druga vožnja veleslaloma. Do srede bo zelo težko izpeljati kakšno tekmo, saj bo veter tudi naslednje dni zelo močan," pa je po uradni odpovedi veleslaloma še dejal Skaardal.

Za Slovenijo naj bi v ženskem veleslalomu nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.