Zimski športi

VIDEO: Jakov Fak trenira z žensko ukrajinsko reprezentanco in si želi povratka med najboljše

Ljubljana, 06. 10. 2017 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./Ž.L./A.H./STA
Komentarji
8

Najuspešnejši slovenski biatlonec Jakov Fak na novo sezono gleda zelo pozitivno. Sodelovanje z novim/starim trenerjem Urošem Velepcem poteka po načrtu in v obojestransko zadovoljstvo. Na olimpijsko sezono se pripravlja z ukrajinsko žensko reprezentanco.

Jakov Fak je po koncu minule sezone, v kateri je zaradi težav z zdravjem nastopil le na eni tekmi svetovnega pokala, znova začel sodelovati s starim trenerjem Urošem Velepcem, s katerim je že sodeloval. Velepec, ki se je pred dvema letoma preselil v ukrajinsko žensko vrsto, in Fak sta premostila nesoglasja ter vzpostavila novo sodelovanje na zdravih temeljih. "Na začetku pripravljalnega obdobja smo se zmenili, kako in kaj, mislim, da smo zaenkrat vsi zadovoljni in da zaenkrat vse poteka tako, kot smo se dogovorili," je dejal Fak.

"Treniram na istih prizoriščih kot ekipa, ki jo trenira moj trener Uroš Velepec. Glede treningov pa so seveda drugačni moški in ženski in zaenkrat je vse v redu, kaj več sparing treninga pa bo na Norveškem, ko bo tudi nekaj več ekip poleg in se bo takrat dalo narediti tudi trening s kakšno moško ekipo. Punce v Ukrajini zelo dobro streljajo. Mislim, da je bil to samo plus zame. Tekaško pa ni primerjave, tako da ta del oddelam sam, zaenkrat je tako, upam pa, da bom imel na Norveškem več ekip za sparing," je trening z ukrajinskimi biatlonkami opisal Fak.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Miro Majcen

"Zaenkrat sem vesel, da sem do tega obdobja v letu prišel zdrav in upam, da bo tako tudi ostalo do začetka sezone. Zdravje je super, že dolgo ni bilo tako. Trening se obrestuje in ga lahko pretočimo v določen rezultat. Zelo težko je govoriti o napovedih, ko eno sezono manjkaš v svetovnem pokalu, saj izgubiš stik z neko realnostjo na progi in na tekmah, verjamem pa, da bo po decembrskem delu bolj očitno stanje, v katerem sem. Želim si uspešnih tekem, ne morem pa govoriti o stopničkah, dokler ne damo par tekem skoz. Zelo močno si želim, da bi se vrnil na staro pot, ko mi ne bo nekaj tujega govoriti tudi o samih stopničkah. Moram pa vseeno biti za začetek skromen in potem lepo zgraditi formo in pričakovanja,," je pred začetkom svetovnega pokala, ta se bo začel konec novembra na Švedskem, razmišljal tridesetletni biatlonec.

"Poleti je tako, da poskusimo čim večkrat menjati načine treninge, da ne pride do zasičenosti, torej tekaške rolke, tek, pohodi v hribe, veslanje, včasih tudi plavanje, vse pride prav. 24. oktobra se bom odpravil na Norveško, od takrat pa do začetka sezone bom na snegu. En mesec bom na snegu pred sezono, kar se bo zgodilo prvič v karieri pa tudi v življenju, da bom toliko časa na snegu. Na to gledam zelo pozitivno in se že veselim," je sklenil Fak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
06. 10. 2017 20.31
-2
Ko je pridobil državljanstvo RS, mu je karierna pot šla močno navzdol....
xxdrgregoryhouse
06. 10. 2017 13.26
Fak z ukrajinkami
Awesomedude
06. 10. 2017 08.49
+3
Fak z ukrajinkami bo zihr dobr trening ;-)
mogerad
06. 10. 2017 08.53
+0
Stripy111
06. 10. 2017 09.30
+1
murinar
06. 10. 2017 08.44
+3
Fak si le spoznal ,da je Uroš pravi trener ! ?
mogerad
06. 10. 2017 08.40
-7
Ilka Štuhec trenira z moškimi reprezentancami zato presega rezultate žensk na tekmovanjih Jakov pa z žensko zato si lahko že sedaj mislimo kakšni bodo rezultati.
mastaflash
06. 10. 2017 08.13
+6
to so sponzorji veseli