VIDEO: 'Ilka se je našla in daje od sebe 150 odstotkov'

Ilka Štuhec je s slalomskim desetim mestom v Mariboru dokazala, da zna smučati tudi v tehničnih disciplinah. Ob pomoči navijačev je dosegla izid kariere v slalomu, veliko zaslug za njene uspehe ima tudi njena celotna spremljevalna ekipa na čelu z mamo Darjo Črnko.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Bržkone najpomembnejši del ekipe Ilke Štuhec, ki je z desetim mestom na slalomu v Mariboru dosegla izid kariere v tej disciplini, je mama Darja Črnko, ki je izvrstna serviserka smuči. Rezultati pričajo sami po sebi, Štuhčeva se po zmagah v smuku v ospredje prebija tudi v tehničnih disciplinah, čeprav te še vedno niso v ospredju. Štuhčeva letos blesti v hitrih disciplinah, medtem ko "prave ljubezni" s slalomom nima. A to je bilo danes povsem drugače, z desetim mestom je pokazala, da zna smučati tudi tehnično, do odličnega rezultata pa so jo ponesli tudi številni navijači ob progi. "Ilka je nazaj, se temu reče. Nekaj let je ni bilo, a zdaj se je našla. V ekipi dajemo vsi od sebe 100 odstotkov, ona pa pri tem verjetno kakih 150, in to je to," je povedala Črnkova.

Kljub nedavnim dobrim rezultatom je Štuhčeva z dobro slalomsko predstavo pred tedni vknjižila zmago tudi v kombinaciji in pokazala, da ni samo smukačica. "Pri nas slalom ni v ospredju, a kadar so na smučišču slabe razmere, naredimo dve ali tri vožnje zraven. Sicer še zdaleč nima takšne količine slalomskih zavojev kot ostale, ampak ko ti gre, ti gre, ne pozabiš kar tako smučati," je povedala Mariborčanka. Da je Ilka res dobro pripravljena v tej sezoni, je pokazal že kombinacijski slalom v Val d'Iseru sredi decembra, ki je bil res težek, čisto slalomski, ampak tudi tistega je Štuhčeva zmogla.

"Res je, da postajamo konkurenčni v vseh disciplinah, tako je videti, a zdaj se moramo umiriti in se osredotočiti na tiste glavne cilje. Vsekakor ne bomo startali na vseh tekmah," je dejala Črnkova, ki s Štuhčevo izpušča tudi slalom, ki ga bo čez dva dni gostil Flachau.

Posebnega strahu Črnkova pred mariborsko tekmo ni čutila. "Strah me ni bilo pred Mariborom, saj vidite, tekma je vrhunska, publika tudi, to je noro, take tekme ni na svetu. Sem pa imela malo mehke noge na prelomnici, ko sem pogledala v ciljno areno, komaj sem prišla dol, Ilka pa mora dirkati, to je, kot da bi šel v kotel," je o vzdušju pod Pohorjem dejala Črnkova.

Ekipa, poleg Črnkove sta pomembna člena tudi trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum, zdaj ne bo imela premora. "Hitre discipline imajo vsekakor prednost. Zdaj nas spet čaka nekaj treninga, potem tekme v hitrih disciplinah v treh tednih zaporedoma, in to je to. Mogoče bomo šli vmes še na en veleslalom, ampak to bomo še videli," je zaključila Črnkova.

Ilka Štuhec Zlata lisica Maribor

Ilka Štuhec je zadovoljna z nastopi na Zlati lisici. (Foto: Damjan Žibert)

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 51
 
AS1983 09.01.2017 11:00:52
Ilka je letošnji fenomen, je stara 26 let in ima vsaj še nekaj sezon pred sabo, upam, da ji rata letos do konca sezone dobiti smukaški globus in vsaj eno medaljo na prvenstvu v St. Moritzu, je v življenjski formi in upam,da bo to formo ohranila do konca sezone
Več komentarjev