Zimski športi

VIDEO in FOTO: Flisar: Poškodba prišla ob pravem času

Ljubljana, 27. 11. 2012 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.F./T.V.
Komentarji
9

Filip Flisar odšteva dneve do začetka nove sezone svetovnega pokala, odlična pripravljenost pa mu vliva prepotrebno samozavest. Letos se je namesto v švicarskem Zermattu pripravljal na Novi Zelandiji.

Smučarski krosist Filip Flisar odšteva dneve do začetka tekmovalne sezone v svetovnem pokalu. Mariborčan je glavnino priprav za razliko od lanske sezone, ko je bil v švicarskem Zermattu, opravil na Novi Zelandiji. "Čeprav smo vedeli, da tvegamo veliko, ker nikoli ne veš, kakšna zima te čaka tam spodaj, smo zadeli v polno. Pogoji so bili izvrstni, možnosti za treninge izjemne, tako da smo lahko pilili praktično vse elemente smučarskega krosa," pravi 25-letnik, ki o ciljih pred začetkom sezone ne govori. Usmerjeni so predvsem proti svetovnemu prvenstvu, želje pa so povezane z lansko sezono, v kateri je osvojil mali kristalni globus za zmago v skupnem seštevku smučarskega krosa.

A letošnje priprave je nekoliko zmotila poškodba. Zlom gležnja je namreč pomenil prisilni počitek, ki pa mu je kot sam zatrjuje del dobro: "Bolj kot v preteklosti so me oblegali predstavniki medijev in potencialni pokrovitelji, tako da mi je mesec dni premora zaradi poškodbe koristil. Bom rekel tako – prišel je v pravem času in dokler gre za kosti, ni problema. Ko je poškodba kakšne druge narave, se vse skupaj veliko bolj vleče."

Nastope Filipa Flisarja na tekmah svetovnega pokala si boske lahko EKSKLUZIVNO ogledali na VOYO.
Nastope Filipa Flisarja na tekmah svetovnega pokala si boske lahko EKSKLUZIVNO ogledali na VOYO. FOTO: Damjan Žibert

Nova Zelandija zadetek v polno
Flisar bo tudi v letošnji sezoni sodeloval z Aljošo Planteujem, duet, ki je lani uspel spisati zgodbo o uspehu, pa se je letos na začetek tekmovalnega leta pripravil še bolje. "Tveganje je bilo veliko in Nova Zelandija je bila izjemno velik finančni zalogaj, a izplačalo se je. V Filipa ne dvomim, v nogah ima veliko potrebne mehkobe, kar zadeva Sašo Farič pa si želim, da bi se nam kar najhitreje pridružila," je povedal Planteu.

Letos je vse drugače
"Začetek letošnje sezone je povsem drugačen. Razlogi so znani, saj je bila lanska sezona sanjska, to pa je posledica. Zdaj je na Flisarju in drugih, da jo ponovijo. Medijsko podporo imamo zagotovljeno v tolikšni meri, kot je v preteklosti ni bilo. Veselim se začetka sezone in vseh dosežkov, ki jih bodo dosegli," pravi predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga, ki bo prav zaradi večje medijske prepoznavnosti in neposrednih prenosov na VOYO lahko v prihodnje s svojimi sodelavci dobro tržil tudi atraktivno smučarsko disciplino.

Smučarski kros EKSKLUZIVNO na VOYO
"Naša ambicija je, da postane smučarski kros največji šport pri nas. Za gledalce bo, ko gre za omenjeno disciplino, poskrbljeno kot še nikoli doslej. Imeli bomo dober komentatorski par, v informativnih oddajah pa bomo spremljali dogajanje, povezano s Filipom," je na novinarski konferenci, ki se je odvijala v ljubljanskem Urban Roofu, povedal programski direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rammstein82
28. 11. 2012 03.23
-18
skidni te grde brke,ker zgledaš kot Franc Jožef.....
Matic Pribi?evi?
27. 11. 2012 17.27
+15
gremo flisar pokaži kaj znaš pa od kot si! vsi smo s tabo te bomo spremlali pa navijali za tebe! tui v Ljubljani v biljardni hiši ;)
g33ky_fr34k
27. 11. 2012 13.29
+32
Majstore!! Gremo Brko! Po vlki kristalni globus in po naslov sv. prvaka!
g33ky_fr34k
27. 11. 2012 13.42
+19
Res upam da bo imela tud Smučarska zveza Slovenije posluh do njega in mu pomagala s finančnimi sredstvi ker si jih zasluži ter mu s tem krila stroške treningov, pomagala pri nabavi konkurenčne opreme (predvsem smuči) in mu krila stroške do trenerja in seviserja, da mu ne bo treba vse iz lastnega žepa poravnat tak ko je blo na žalost do zdaj (razn te nekaj tistega sponzorskega denarja ki pa še zdaleč ni pokrilo stroškov)! Ajde Ulaga izkaži se!!
pridnaov?ka
27. 11. 2012 15.30
-21
g33ky_fr34k
27. 11. 2012 15.55
+11
Zakaj pa ne??? Po rezultatih sodeč si zagotovo zasluži finančno pomoč od SZS, če ne druga vsaj pomoč pri pokrivanju stroškov od potovanj na prizorišča pa do plač trenerja, serviserja!
pedritsegonita
27. 11. 2012 18.07
+9
res je... SZS bi mu vsekakor morala pomagati, saj je njihov član ali ni?
1940
28. 11. 2012 10.55
+1
član že,toda ni iz pravega kraja doma-nezna gorensk
retropil
28. 11. 2012 15.46
ja sori zdej ko so gorenjci mal prevladal nad korošci