Zimski športi

VIDEO: Goran Janus o najskromnejši rezultatski malhi v zadnjih letih: Morda tako deluje navzven, toda leto 2017 je bilo uspešno

Ljubljana, 20. 12. 2017 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./E.K.P
Komentarji
6

Da slovenski reprezentanti v smučarskih skokih niti sami natanko ne vedo, kje se s pripravljenostjo trenutno nahajajo, so pričali resni obrazi glavnih akterjev na druženju s predstavniki 'sedme sile', kjer je po uradnem delu novinarske konference za našo televizijo kolegici Evi Koderman Pavc glavni trener naših skakalcev Goran Janus med drugim dejal, da je bilo iztekajoče se koledarsko leto zanj uspešno. Pa je bilo res tako?

Več videovsebin
  • Goran Janus: Leto 2017 je bilo uspešno
    02:18
    Goran Janus: Leto 2017 je bilo uspešno
  • Peter Prevc: V Engelbergu je že bilo bolje
    03:25
    Peter Prevc: V Engelbergu je že bilo bolje
  • Iz 24UR: Slovenski reprezentanti pred novoletno turnejo
    02:08
    Iz 24UR: Slovenski reprezentanti pred novoletno turnejo
Novinarji vidite stvari drugače, sam pa ocenjujem, da je bilo iztekajoče se koledarsko leto z rezultatskega vidika uspešno. Vedno so bila, so in bodo rezultatska nihanja, toda če potegnem črto pod leto 2017, nimam razloga za jadikovanje. Goran Janus, trener slovenskih smučarskih skakalcev o (ne)uspešnosti v letu 2017
Slovenska skakalna zasedba za letošnjo izvedbo tradicionalne novoletne turneje še ni povsem znana, saj se bo glavni trener naših smučarskih skakalcev Goran Janus za zapolnitev dodatnih mest v izbrani vrsti odločil po četrtkovem treningu v Planici, kjer bo ob koncu tedna tudi državno prvenstvo, v katerem ob odsotnosti izkušenega Jerneja Damjana, ki bo v naslednjih dneh več časa posvetil kakovostni regeneraciji pred pričetkom prvega od treh vrhuncev v sezoni 2017/18, za glavnega favorita velja obetavni Tilen Bartol.

"Nastop na letošnji novoletni turneji so si zaenkrat zagotovili štirje reprezentanti - Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič in Žiga Jelar. Imamo veliko srečo z izjemnimi pogoji za delo v Planici, kar bomo v naslednjih dneh skušali karseda najbolje izkoristiti. Delamo postopne korake v pravo smer," je pred nadaljevanjem sezone optimističen glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev Goran Janus, ki iztekajoče se koledarsko leto ocenjuje za uspešno. Čeprav z rezultatskega vidika ni niti približno na ravni predhodnih.

Glavni trener naših smučarskih skakalcev Goran Janus iztekajoče se koledarsko leto 2017 ocenjuje za uspešno.
Glavni trener naših smučarskih skakalcev Goran Janus iztekajoče se koledarsko leto 2017 ocenjuje za uspešno. FOTO: Aljoša Kravanja
Janus: "Leto 2017 neuspešno? Zame je bilo uspešno."

"Morda tako deluje navzven, da leto 2017 rezultatsko ni bilo uspešno, a sam imam drugačen pogled. Smučarski skoki so specifičen šport, zato je težko pričakovati, da bodo naši fantje vseskozi v vrhu. Imamo odlično bazo tekmovalcev, ki imajo ogromno prostora za napredek. Krajši tekmovalni premor pred začetkom novoletne turneje nam bo prišel še kako prav v želji za čim boljšo pripravo. O rezultatskih ciljih za prihajajoče tekme na turneji je v tem trenutku zelo težko govoriti, dejstvo je, da smo si želeli uspešnejšega začetka, toda sezona bo dolga, vrhuncev pa še kar nekaj," se ni pustil spraviti iz tira 47-letni Janus. 

Peter Prevc: "V Engelbergu je bilo že bolje."

Daleč najuspešnejši slovenski reprezentant zadnjih sezon Peter Prevc je po izjemni predlanski zimi pred letošnjo izvedbo novoletne turneje precej bolj previden. O rezultatskih ciljih nerad govori, kar zgolj potrjuje, da 25-letnik iz Dolenje vasi še vedno išče prave občutke.

"Na zadnji tekmi v Engelbergu je vse skupaj delovalo bolje. To sicer še zdaleč ni bil perfekten skok, takšen, kakršnega sem zmožen ponavljati v kontinuiteti, toda napredek je viden. Rezultatskih ciljev si nisem začrtal, moja največja želja pa je povezana z izboljšavami vsakega skoka posebej," je bil kratek, a jasen najstarejši od bratov Prevc.

Pred slabima dvema letoma je Peter Prevc suvereno slavil skupno zmago na tradicionalni novoletni turneji. Za letošnjo 25-letni smučarski skakalec iz Dolenje vasi ne napoveduje ničesar.
Pred slabima dvema letoma je Peter Prevc suvereno slavil skupno zmago na tradicionalni novoletni turneji. Za letošnjo 25-letni smučarski skakalec iz Dolenje vasi ne napoveduje ničesar. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mich Diam
21. 12. 2017 12.09
-1
Jaz sem že lansko leto dejal, da se Peter ne bo več pobral in tako tudi je!
happyrainbow
21. 12. 2017 08.44
-1
A jej, jej, flaška, flaška!
Uporabnik113089
20. 12. 2017 21.38
+3
Srbski način razmišljanja. Uspešen tudi ko je predzadnji...
jebalvisvoju
20. 12. 2017 21.06
+1
Goran Opranus
mallonge
20. 12. 2017 20.22
+3
Ze iz načina govorjenja vidiš. da so pokakani.
TAZONJA
20. 12. 2017 20.03
+0
Našim fantom bi morali sešiti malo lepše kape, ti modeli so katastrofa. Skačejo pa zaenkrat malo pod pričakovanji, so pač minule sezone bile nadpovprečne.