Zimski športi

VIDEO: Iz Kranjske Gore v Kvitfjell

Kranjska Gora, 08. 03. 2016 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski smukač Rok Perko z nestrpnostjo pričakuje uvodna treninga pred smukom svetovnega pokala v Kvitfjellu. Razlog so dobri časi na treningih superveleslaloma v avstrijskem Obdachu, kjer ni veliko zaostal za najboljšim Slovencem Boštjanom Klinetom.

Nekdanji svetovni mladinski prvak v smuku Rok Perko se je vrnil na bele strmine močnejši, kot kdajkoli doslej. Verjame, da lahko v Kvitfjellu na Norveškem dokaže, da je njegova poškodba preteklost. Spomin na ogrevanje pred treningom v njemu dragi Val Gardeni je preteklost, z dobrimi vožnjami na treningih velslaloma in superveleslaloma v avstrijskem Obdachu in minuli konec tedna v Kranjski Gori, si je okrepil samozavest.

Rok Perko
Rok Perko FOTO: Miro Majcen

Zdaj z nestrpnostjo pričakuje prvi uradni trening na Norveškem, kjer bo skušal držati priključek z najboljšimi in napadati najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni. 30-letnik se bo na startu srečal tudi z Avstrijcem Maxom Franzem, ki je po padcu na treningu v Kitzbühlu, pocelil poškodbo levega kolena. "Na treningih veleslaloma se se počutil neprimerno bolje, kot na superveleslalomih, a v vsakem primeru je najpomembnejše, da bolečin ne čutim. Tudi noga v smučarskih čevljih ne boli in vse to me navdaja z optimizmom," je dejal Tržičan, ki je z ekipo že pripotoval na naslednjo postajo svetovnega pokala.

Velik korak naprej
Za nastop na finalu smukaškega dela svetovnega pokala v St. Moritzu se bori tudi Max Franz, ki je na ponedeljkovi novinarski konferenci jasno povedal, da je pripravljen na vrnitev v Kvitfjellu. "V zadnjih tednih sem naredil velikanske korake naprej. Fizično sem dobro pripravljen, zato verjamem, da bom na Norveškem dobro nastopil," je zbranim zaupal  Franz, ki se skupaj s še nekaterimi tekmovalci bori za zadnje vozovnice na finale. V smukaškem seštevku svetovnega pokala je trenutno 23.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.