Zimski športi

VIDEO: Lindsey Vonn v solzah: Želim zmagati za dedka, zelo ga pogrešam

Pjongčang, 09. 02. 2018 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je ena največjih zvezdnic letošnjih olimpijskih iger v Pjongčangu. Vonnova je morala zaradi poškodbe leta 2014 izpustiti preizkušnje v Sočiju, tokrat pa je odločena, da osvoji kakšno kolajno za pokojnega dedka. Na novinarski konferenci so jo premagale solze.

"Zelo si želim, da bi bila dobra, zanj. Zelo ga pogrešam. Vem, da opazuje. Želim zmagati zanj," je Lindsey Vonn v Pjongčangu povedala novinarjem, preden so jo zalile solze. Vonnova je na olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru osvojila zlato medaljo v smuku ter bronasto v superveleslalomu, zaradi poškodbe pa izpustila igre v Sočiju leta 2014. Na veleslalomu je ne bo na startu.

Vonnovo (na fotografiji) so oblile solze.
Vonnovo (na fotografiji) so oblile solze. FOTO: AP

"Tekmovala bom v smuku, superveleslalomu in kombinaciji," je povedala. Veleslalomu se je odpovedala, ker s kolenom ni vse v redu, je pojasnila. Poškodba kolena je bila tudi vzrok, da je izpustila igre pred štirimi leti. Na vprašanje, kaj se je zgodilo v času od zmage v Kanadi pred osmimi leti in zadnjimi olimpijskimi igrami njene kariere, pa je 33-letnica odgovorila, da je bila "leta 2010 zdrava športnica", zdaj pa je "močnejša športnica". Potrdila je, da so to zanjo zadnje olimpijske igre.

Izpustila bo nekaj tekem svetovnega pokala
"Po igrah bom odpotovala domov in izpustila nekaj tekem svetovnega pokala," je povedala. Spet jo bo mogoče srečati na finalu svetovnega pokala v švedskem Areju. Izpustila bo torej tekmi v Crans Montani in Ofterschwangu. Z 81 zmagami je Vonnova najbolj uspešna smučarka v zgodovini svetovnega pokala. "Na vsak način" bo tekmovala še eno sezono, pravi, in poskušala podreti rekord 86 zmag, ki si ga lasti Šved Ingemar Stenmark. Vonnova je na novinarski konferenci v največji dvorani tiskovnega središča v Pjongčangu le nekaj ur pred odprtjem iger nastopila sama, v prvi vrsti pa je sedela njena psička Lucy.

"Vedno je z menoj," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala o malem španjelu pasme kavalir kralja Karla. "Imam ga leto in pol," je dodala in potožila, da je zelo osamljena, odkar se je ločila.

Trenutek, ko so Vonnovo v Pjongčangu premagale solze:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po ljubezenske nasvete k Svindalu in Jansrudu
Vonnova sicer toži, da je zelo osamljena, to je storila tudi v nedavnem ekskluzivnem pogovoru z našim Maticem Flajšmanom. Vse od ločitve ji o "zmenkarijah" in ljubezni svetujeta smučarska kolega z Norveške ‒ Aksel Lund Svindal in Kjetil Jansrud.

"Velikokrat ju prosim za nasvet. Poleti pogosto skupaj treniramo v Čilu. Sprašujem ju o moških in tem, kaj naj storim", je razkrila. Da sta njena dobra prijatelja Svindal in Jansrud tudi zaupnika, ki poslušata njene ljubezenske tegobe, je ameriška smučarska kraljica razkrila na današnji novinarski konferenci v Pjongčangu le nekaj ur pred slavnostnim odprtjem zimskih olimpijskih iger.

"Vedno sta bila moja dobra prijatelja in zelo spoštljiva. Moj cilj je seveda, da bi tekmovala z moškimi," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala smučarka in poudarila, da jo podpirata v vsem, česar se loti in želi lotiti. "Upam, da mi bosta našla moškega. Samo šalim se. Toda morda ..." se je pošalila nekdanja izbranka golfista Tigerja Woodsa.

Na novinarski konferenci, na kateri je sicer smučarka z 81 zmagami v svetovnem pokalu v solzah priznala, da si na olimpijskih igrah želi dobro nastopiti predvsem zaradi nedavno umrlega dedka, je še povedala, da njena praprababica izvira iz vasice na severu Norveške in pristavila: "Počutim se kot nekakšna članica norveške ekipe."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

26277
09. 02. 2018 18.32
+0
Jajce od članka anci prodano.
galluspetelin
09. 02. 2018 18.10
-1
Boga Lindsey... dajmo ji nastimat progo cist naravnost, da bo zmagala...za njenga dedka....boga
Zikepike
09. 02. 2018 17.58
-2
kot kaze je bil dober dedek oz. se je izkazal...
retro77
09. 02. 2018 17.24
-1
Kar je britney spears v muziki, in kar je kardashian v realitiy showih je Lindsy v smučanju.
GlavniModerator
09. 02. 2018 17.20
+5
ameriska patetika, vedno bolj deluje obupana pozornosti
popaj33
09. 02. 2018 17.16
+9
Jest pa želim danes zadeti na jackpot za vse tiste ,ki so si želeli pa niso,ker mi je hudo za njih 😢😢
Zikepike
09. 02. 2018 18.08
+0
slovenc79
09. 02. 2018 17.12
+3
ta je športna verzija kardashianke
bekson74
09. 02. 2018 17.06
-4
jaz tud mojga..aja pa babivo tud...kan pa zdej ko ne morem zmagat?
pako-san
09. 02. 2018 17.06
+4