Zimski športi

VIDEO: Slovenski orli so v domovino prinesli srebrni 'tovor'

Ljubljana, 23. 01. 2018 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./M.J./STA/24UR
Komentarji
1

Peter in Domen Prevc, Anže Semenič in Jernej Damjan so na ekipni tekmi osvojili srebrno odličje na zadnji tekmi SP v poletih. Slovenska četverica je srebrni "tovor" zadovoljno prinesla domov, počitka pa ni, saj čaka fante v Zakopanah interni boj za mesta v olimpijski reprezentanci.

Več videovsebin
  • Peter Prevc o osvojenem srebru na SP v poletih
    00:30
    Peter Prevc o osvojenem srebru na SP v poletih
  • Anže Semenič o ekipnem uspehu na SP
    01:10
    Anže Semenič o ekipnem uspehu na SP
  • Selektor skakalcev Goran Janus o uspehu na SP v poletih
    00:50
    Selektor skakalcev Goran Janus o uspehu na SP v poletih
  • Jernej Damjan presrečen po osvojeni medalji na SP
    00:27
    Jernej Damjan presrečen po osvojeni medalji na SP
  • Iz 24UR: Skakalci s skupnimi močmi ugnali velesile
    02:07
    Iz 24UR: Skakalci s skupnimi močmi ugnali velesile

Slovenski trener Goran Janus je pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih prejšnji teden v Oberstdorfu napovedal boj za eno medaljo in fantje so to uresničili, osvojili so srebrno odličje, zlati so bili Norvežani, bronasti pa Poljaki.

Sem perfekcionist, tudi ko mi ni šlo, sem delal po istem načinu kot prej. Toda v lanski sezoni sem naredil spremembe. predvsem v glavi, da sem bolj sproščen in uživam v tem, kar delam. Jernej Damjan
"Zelo sem bil ponosen, da je bil Peter Prevc šesti, tako da smo bili prisotni s celotno ekipo na podelitvi medalj v soboto in smo šli sproščeno na ekipno tekmo. Upal sem, da bomo boljši tudi od Norveške, toda tudi srebro je izjemen dosežek," je bil kratek in jasen Janus na sprejemu Smučarske zveze Slovenije (SZS), ter se zahvalil vsem sodelavcem, ki so pomagali ekipi, da je napredovala po slabem začetku sezone.

"Vesel sem bil, da je ekipa prišla na podelitev in na ta način pokazala povezanost, ki je bila pogoj, da je naslednji dan vse skupaj lepo steklo," je pojasnil Peter Prevc, ki je osvojil svojo tretjo medaljo na SP v poletih. Bil je že prvak (2016) in bronast (2014) na posamičnih tekmah.

Goran Janus
Goran Janus FOTO: Damjan Žibert
"Sem perfekcionist, tudi ko mi ni šlo, sem delal po istem načinu kot prej. Toda v lanski sezoni sem naredil spremembe. predvsem v glavi, da sem bolj sproščen in uživam v tem, kar delam," je pojasnil najizkušenejši v ekipi Jernej Damjan.

Domen Prevc je pred ekipno tekmo veljal kot najšibkejši člen, na koncu pa je opravil fantastična poleta in utrdil Slovenijo na drugem mestu. "Po sobotni tekmi smo pregledali posnetke mojih poletov, kaj lahko naredimo drugače, bolje, in v nedeljo se je vse skupaj izšlo. Običajno bi me ta pritisk oddaljil od dobrih skokov, tokrat pa mi je pomagal, da sem letel dobrih 216 m," je povedal Domen Prevc.

Anže Semenič pa je dodal, da je ponosen, da je bil del tako uspešne ekipe: "Nekaj sporočil in klicev sem po osvojeni medalji res dobil. To so bili predvsem moji najbližji in sokrajani iz Tržiča. V nedeljo sem čutil pozitivno nervozo, ki ti jo prinese ekipna tekma. Vesel sem, da mi je uspelo prikazati dva dobra skoka."

Na naslednjih tekmah svetovnega pokala konec tedna v Zakopanah na Poljskem bo izmed omenjene četverice nastopila trojica, doma bosta ostala izkušeni Damjan ter Tilen Bartol, ki ni dobil priložnosti na ekipni tekmi, tako kot ne Žiga Jelar, ki pa bo odšel na naslednjo tekmo. Na Poljsko bo potoval še Timi Zajc, je predstavil Janus peterico za naslednjo tekmo ter dodal, da bo olimpijska ekipa določena prav po tekmah v Zakopanah, med kriteriji za uvrstitev v olimpijsko ekipo pa ni poletov. Po njegovih besedah so med potniki za OI zagotovo že Peter Prevc, Jernej Damjan in Anže Semenič.

Jernej Damjan
Jernej Damjan FOTO: AP

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
23. 01. 2018 17.51
+6
Tisti kritiki Janusa, ki so vezani na ta šport , in ki so celo med tekom sezone zahtevali njegovo zamenjavo, naj odstopijo oziroma jim onemogočimo , da se tej panogi še kdaj strokovno , poslovno ali poklicno približajo.