VIDEO: Zaradi močnega vetra zaprli olimpijski park

Močan veter v olimpijskem mestu Gangneung ob vzhodni obali Južne Koreje povzroča velike težave lokalnim oblastem in organizatorjem olimpijskih iger. "Vse aktivnosti v olimpijskem parku so zaradi varnostih razlogov začasno ustavljene," je povedal tiskovna predstavnica organizacijskega komiteja. Niso pa ogrožena tekmovanja v ledenih dvoranah.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ljudi, ki se v pričakovanju tekmovanj v hitrostnem drsanju zadržujejo na prostem v olimpijskem parku, so pozvali, naj se umaknejo v zgradbe. Do konca dneva so sicer dostop do parka za javnost zaprli. Popoldne po lokalnem času so v obmorskem mestu izmerili veter s hitrostjo 8,7 metra na sekundo. Oblasti so na nevarnost zaradi močnega vetra opozorile ljudi tudi s kratkimi sporočili prek telefonov. Zaradi škode, ki jo je veter povzročil na strešni kritini, so po poročanju nacionalne tiskovne agencije Yonhap v olimpijskem parku zaprli nekaj začasno postavljenih objektov, med njimi trgovino s spominki in medijski center.

Močan veter kroji tudi usodo tekem v zimskem središču Alpensia. Biatlonke se bodo na 15-kilometrski razdalji pomerile šele v četrtek, alpske smučarke pa bodo slalom odpeljale v petek. Pred tem so prav tako zaradi močnega vetra prestavili moški smuk in ženski veleslalom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev