Hokej

VIDEO: Zmago kraljev še polepšala Kopitarjeva jubileja: 800. točka na 900. tekmi v NHL

Winnipeg, 21. 02. 2018 05.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings so zmagovito sklenili serijo sedmih tekem na tujem ledu in v torek zvečer z novim golom Diona Phaneufa (in podajo Anžeta Kopitarja) ugnali Winnipeg Jets (4:3). To je bila tretja zaporedna zmaga za kralje, ravno toliko golov je na prvih štirih tekmah po prestopu v klub prispeval Phaneuf, medtem ko je Kopitar proslavil kar dva častitljiva jubileja.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - San Jose Sharks
    02:54
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - San Jose Sharks
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Tampa Bay Lightning
    03:04
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Tampa Bay Lightning

Slovenski hokejist Anže Kopitar je na 900. tekmi v severnoameriški ligi NHL dosegel že 800. točko, potem ko je podal za 4:2 ob zmagi njegovih Los Angeles Kings proti Winnipeg Jets. Končni izid tekme je bil 4:3 za Los Angeles, gole za kralje pa so dosegli Alec Martinez, Dion Phaneuf, Torrey Mitchell in Dustin Brown. Kopitar je podal ravno za zadetek slednjega, ki ga je omenjeni hokejist prispeval štiri minute pred koncem dvoboja.

Kopitar je izvrstno formo potrdil tudi v Kanadi. Kralji se po seriji gostovanj zdaj vračajo v domači Staples Center, ki je v času njihove odsotnosti gostil tekmo zvezd lige NBA.
Kopitar je izvrstno formo potrdil tudi v Kanadi. Kralji se po seriji gostovanj zdaj vračajo v domači Staples Center, ki je v času njihove odsotnosti gostil tekmo zvezd lige NBA. FOTO: AP

"Mislim, da je številka 1000, ki se ji bližam, res pomemben mejnik. Ko bom prišel do te meje, bom resnično vesel. Posebej, če se ozrem nazaj, otrok iz Slovenije, ki je prišel v NHL, ter je v tem času odigral že 900 tekem, to je lep dosežek," je dejal Kopitar, ki je s 63 točkami 13. na lestvici najboljših napadalcev najmočnejše hokejske lige na svetu.

Zelo lepa zbirka ploščkov
"Ob koncu dneva lahko rečem, da so za mano številke 100, 200 in 300 ter nato še naprej, kar je zelo lepa zbirka ploščkov. Toda najpomembneje je, da smo na zelo zahtevni seriji gostovanj dosegli več kot polovico možnih točk. Le to šteje, boj in zmage, za kar je treba imeti dober ekipni duh," dodaja izvrstni Hrušičan, ki je enega od ploščkov po zaslugi Browna, ki ga je pobral z ledne ploskve, tudi tokrat pospravil v osebno zbirko.

Ekipa Boston Bruins je na gostovanju v Edmontonu premagala Oilers s 3:2 in na lestvici lige z 82 točkami le za točko zaostaja za vodilnimi Tampa Bay Lightning. Tretji so prav tako z 82 točkami Vegas Golden Knights, ki je na čelu pacifiške skupine, v kateri je tretji Los Angeles (71), v zahodni konferenci pa zaseda osmo mesto.

Vrhunci tekme Winnipeg Jets Los Angeles Kings (podaja Kopitarja na posnetku pri 07:17):

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gol Halla premalo za vrage
Hokejisti Toronto Maple Leafs so ugnali Florido Panthers z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je v zadnji minuti uvodne tretjine dosegel James van Riemsdyk. Igralci Columbus Blue Jackets so v New Jerseyju premagali Devils z 2:1. Sergeja Bobrovskega (30 obramb) je premagal le Taylor Hall, iz 21 poskusov gostov pa sta zadela Boone Jenner in Scott Harrington.

Na gostovanju so zmagale tudi ekipe Tampa Bay Lightning proti Washington Capitals s 4:2, Nashville Predators s 3:2 proti Detroit Red Wings, San Jose Sharks s 3:2 proti St. Louis Blues in Colorado Avalanche po podaljšku s 5:4 proti Vancouver Canucks. V Vancouvru je obrambni igralec gostov Tyson Barrie dosegel gol in štiri podaje. Izenačil je na 4:4 tri minute pred koncem in nato podal Nathanu MacKinnonu za zmago minuto 24 sekund pred koncem dodatnega dela igre.

Po podaljšku so zmagali tudi hokejisti Philadelphia Flyers, ki so doma s 3:2 ugnali Montreal Canadiens. Junak tekme je bil Čeh Jakub Voraček, ki je v tretji tretjini najprej izenačil, nato pa po minuti in 26 sekundah podaljška odločil dvoboj.

Izidi:

Winnipeg Jets ‒ Los Angeles Kings 3:4
(Anže Kopitar: 1 podaja za Kings.)

Detroit Red Wings ‒ Nashville Predators 2:3
Edmonton Oilers ‒ Boston Bruins 2:3
New Jersey Devils ‒ Columbus Blue Jackets 1:2
Philadelphia Flyers ‒ Montreal Canadiens 3:2 (podaljšek)
St. Louis Blues ‒ San Jose Sharks 2:3
Toronto Maple Leafs
‒ Florida Panthers 1:0
Vancouver Canucks ‒ Colorado Avalanche 4:5 (podaljšek)
Washington Capitals ‒ Tampa Bay Lightning 2:4

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.