AVDIO: Ani Drev na SP veleslalomsko sedmo mesto, zlato Tessi Worley

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju so podelili nov set odličij, na sporedu je bil ženski veleslalom. Francozinja Tessa Worley je nova svetovna prvakinja, najboljša Slovenka je Ana Drev na sedmem mestu.

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Na svetovnem prvenstvu so se najboljše alpske smučarke borile za veleslalomska odličja. Na startu prvega teka je bilo kar 98 smučark, tudi tri Slovenke: Ana Drev, Ilka Štuhec in Tina Robnik. Predvideno je bilo tudi, da bosta nastopili tudi Meta Hrovat, a je padla na pripravah v Avstriji in utrpela lažji pretres možganov in Ana Bucik, ki naj bi jo nadomestila, se je odpovedala nastopu, saj se želi v celoti posvetiti slalomu.

Favoritinji za zmago na veleslalomu sta bili Američanka Mikaela Shiffrin in Francozinja Tessa Worley. Švicarka Lara Gut pa je po poškodbi kolena predčasno končala sezono. Drevova je nastopila s startno številko 7 in je bila po prvem teku na 7. mestu (+1.31), Robnikova je bila 15. (+1,69), Štuhčeva pa 26. (+2.59). V vodstvu po prvi vožnji je bila Worleyjeva, druga je bila Italijanka Sofia Goggia (+0.48), tretja pa Američanka Shiffrinova (+0.72).

Worleyjeva je ubranila prvo mesto in osvojila naslov svetovne veleslalomske prvakinje, srebrno odličje je osvojila Američanka Shiffrinova (+0,34), bronasto pa Italijanka Goggia (+0,74). Drevova je zasedla sedmo mesto (+1,81), Štuhčeva je na drugi progi odstopila in je končala z nastopi na SP, podobno je brez uvrstitve ostala tudi Robnikova, ki je odstopila praktično na istem mestu kot njena kolegica.

Najboljši dosežek Drevove dosedaj na SP je bilo 10. mesto pred štirimi leti v Schladmingu. Pred dvema letoma je veleslalom na SP v Vailu dobila Avstrijka Anna Fenninger, zdaj Veith, na SP 2013 je bila najboljša Francozinja Tessa Worley, ki je prepričljivo najboljša veleslalomistka letošnje zime, na SP leta 2011 v Garmischu pa je zmagala Tina Maze.

Ana Drev Zlata lisica veleslalom

Ana Drev (Foto: AP)

Izidi:
- veleslalom, ženske:
 1. Tessa Worley (Fra)             2:05,55
 2. Mikaela Shiffrin (ZDA)          + 0,34
 3. Sofia Goggia (Ita)                0,74
 4. Federica Brignone (Ita)           0,92
 5. Stephanie Brunner (Avt)           1,30
 6. Manuela Moelgg (Ita)              1,33
 7. Ana Drev (Slo)                    1,81
 8. Petra Vlhova (Slk)                1,95
 9. Sara Hector (Šve)                 1,96
10. Nina Loeseth (Nor)                1,97

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
pako-san 16.02.2017 16:48:56
Bravo Mikaela....
rossi66 17.02.2017 09:07:23
Se strinjam. Punca je neverjetna! Go CO!
Več komentarjev