Zimski športi

Z menjavo smuči na vrh? Lara Gut se še ni odločila ...

Bellinzona, 27. 03. 2015 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša švicarska alpska smučarka Lara Gut ima po končani sezoni svetovnega pokala veliko vprašanj, a zelo malo odgovorov. Predvsem, ko gre za prihodnost, saj si želi na vrh, a potrebne so spremembe. Material, trenerji, osebnost ...

Medtem, ko so najboljše alpske smučarke na zemeljski obli zaposlene le še s tekmami državnega prvenstva oz. se mudijo na kateri izmed ekshibicij, veliko resnejše odločitve sprejema najboljša švicarska alpinka zadnjih let Lara Gut. V mlajših kategorijah velika tekmica Ilke Štuhec, se je namreč znašla pred vprašanjem menjave opreme. Po lanski bleščeči sezoni, ji letos ni šlo prav nič od rok.

Močno je zaostala za lastnimi pričakovanji, v celotnem tekmovalnem letu vknjižila vsega dve zmagi in bron s svetovnega prvenstva, za nameček pa je sezono končala šele kot deveta alpinka na svetu, kar je po bleščeči sezoni 2013/14, pravo razočaranje. Z očetom Paulijem, ki skrbi za njen napredek sta odločena narediti korak v pravo smer, že v Meribelu pa sta se na veliko spogledovala s predstavniki Heada.

Lara Gut je pogosto muhasta do te mere, da se priskuti tudi najbolj potrpežljivim serviserjem.
Lara Gut je pogosto muhasta do te mere, da se priskuti tudi najbolj potrpežljivim serviserjem. FOTO: Damjan Žibert

Želel bi si je tudi Stöckli, a njihova prioriteta je Tina Maze. "Lara mora za boljše rezultate v ekipi nekaj bistveno spremeniti. V petih sezonah svetovnega pokala je še brez velikega kristalnega globusa," je za švicarski Blick povedal trener Lindsey Vonn Stefan Abplanalp.

Francozi pripravljeni na morebitni odhod
"Če se bo odločila za slovo, moramo to sprejeti," je za RSI morebitni odhod Gutove komentiral šef tekmovalne ekipe Rossignola Angelo Maina in dodal: "Imamo še kar nekaj izvrstnih tekmovalk!" 23-letnica velja namreč za izjemno zahtevno, pogosto tudi neprijazno, prav vsi pa se zavedajo, da je s takšno alpinko zelo težko delati. Sploh, ko ni rezultatov. "Lara je izjemno zahteven sogovornik, vselej niza neke svoje predloge. V takšnem ozračju je včasih težko priti do želenega zaključka. Morda bi bilo prav če ne razmišlja samo s svojo glavo, ampak prisluhne tudi osebju, zbranemu okrog nje. Nekateri pač vedo posamezne stvari bolje, kot ona sama," je dodal Maina.

Zanesljivo se bo odločila za kakšno spremembo, sploh potem, ko je letos razočarala sebe in številne navijače. Morda tudi za krepitev ekipe s še kakšnim strokovnjakom, saj sta bila v letošnji sezoni sama.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Youneed
28. 03. 2015 22.30
+4
Najbolj bi presenetila, če bi se odločila za Head in sicer za teniški lopar. Sicer pa simpatika.
dinamitek
28. 03. 2015 17.28
+6
ja pa kaj če nima še kristala- čist miselnost amijev nakonc pa tud njim ne rata ;-))))
rich1987
28. 03. 2015 09.08
+10
men je všeč larica. drugo leto bo zmagala
motoGPP99
27. 03. 2015 22.01
+18
*V petih sezonah je še brez VKG* Kaj pa naši? Imajo dvakrat več let tekmovanj, pa so bili mogoče nekajkrat v deseterici.
AjdeMiPopuši
27. 03. 2015 19.10
+12
Jest se javim za trenerja smuka :)))
TRUMPP
27. 03. 2015 17.05
+25
Muhasta in simpatična,....kaj hočemo, takšna je.
zimerman
27. 03. 2015 21.28
+20
Ampak pri Tini pa to ni dovoljeno, očitno zato, ker je Slovenka.