Zimski športi

Zbor za alpsko smučanje potrdil ekipe za novo sezono

Ljubljana, 12. 06. 2014 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zbor panoge za alpsko smučanje je potrdil program dela za prihajajočo sezono in s tem tudi sestavo ekip, za vodjo panoge za alpsko smučanje je bil imenovan Vlado Makuc. Glavni trener ženskih ekip bo v prihodnje Rasto Ažnoh, moških pa Klemen Bergant.

Vlado Makuc
Vlado Makuc FOTO: Damjan Žibert

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov, dobitnica dveh zlatih olimpijskih kolajn Tina Maze bo v novi sezoni tako kot v prejšnji uživala šampionski status ter vadila in nastopala po posebnem programu s svojo ekipo Team to aMaze. Poleg Mazejeve, ki bo kot vsestranska smučarka nastopala v vseh disciplinah, imajo najvišji razred A še Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Ana Bucik, na predlog strokovnega sveta pa se bo trening-ekipi za svetovni pokal pridružila tudi Ana Drev. Status B imata Katarina Lavtar in Tina Robnik, status C pa Eli Plut in Saša Brezovnik.

V moški reprezentanci za svetovni pokal imajo status A samo trije tekmovalci; Rok Perko, Boštjan Kline, ki se v karavano vračata po poškodbi, in Žan Kranjec, Andrej Šporn, ki je tako kot Drevova izgubil mesto med elito, pa se bo na predlog strokovnega sveta vseeno pridružil ekipi za svetovni pokal.

V moški ekipi imajo status B Martin Čater, Klemen Kosi, Matic Skube in Mišel Žerak, tej vadbeni ekipi pa se bo na podlagi predloga strokovnega sveta pridružil še Miha Kürner, ki pogojev za status B ne izpolnjuje več. Aljaž Dvornik, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Jan Kunc in Jakob Špik pa so pridobili status C, njim se bosta na podlagi predloga strokovnega sveta pridružila še Žan Grošelj in Andraž Reich-Pogladič.

Klemen Bergant
Klemen Bergant FOTO: Damjan Žibert

V ekipi Klemna Berganta bodo za razvoj slovenskega moškega alpskega smučanja skrbeli Miha Verdnik kot odgovorni trener tehničnih in hitrih disciplin za evropski pokal, Nika Radjenovič bo skrbela za telesno pripravo moških ekip, Peter Pen, ki je v zadnjih letih sodeloval s hrvaško reprezentanco bo odgovorni trener hitrih disciplin za svetovni pokal. Ob sebi bo imel pomočnika Mitjo Grašiča in Andreja Jermana, Mitja Kunc pa ostaja trener tehničnih disciplin.

Ob glavnem vodji ženske ekipe Rastu Ažnohu so pri ženskah v trenerski zasedbi še Andrej Možina (hitre discipline), Denis Šteharnik (tehnične discipline), Uroš Jelen (kondicija) in Robert Žan (evropski pokal). Na seznamu ekip je prvič tudi Darja Črnko, trenerka in serviserka mariborske smučarke Ilke Štuhec, sicer pa njena mama.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
16. 06. 2014 06.51
Ekipa snova ! A upa kdo stavt ?