Zimski športi

Zimzelena Lindsey Vonn svari mlajše tekmice, da naj je v Pjongčangu nikar ne podcenjujejo

Lozana, 11. 12. 2017 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška smučarska šampionka Lindsey Vonn je pred bližajočimi zimskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji izrazila prepričanje, da bodo imele mlajše nasprotnice z njo kljub številnim težavam s poškodbami precej dela, če ji bodo želeli preprečiti pohod do tretjega olimpijskega odličja.

Zlata in bronasta medalja sta že v vitrinah Lindsey Vonn. Ena najboljših smučark vseh časov glede na svoj sloves na olimpijskih igrah ni bila najbolj uspešna, minule igre v Sočiju pa je morala izpustiti zaradi poškodbe. Zato Pjongčang naslednje leto pričakuje toliko bolj vneto, nekdanja olimpijska prvakinja v smuku, zmagala je v Vancouvru 2010, pa se poškodb še ni povsem otresla, saj si je lani zlomila roko in v bolečinah zapustila tudi zadnjo preizkušnjo svetovnega pokala v St. Moritzu. Vonnova se kljub težavam ne predaja, 

Vonnova (na fotografiji) je morala zaradi poškodbe izpustiti igre v Sočiju.
Vonnova (na fotografiji) je morala zaradi poškodbe izpustiti igre v Sočiju. FOTO: AP

"Vneto čakam na te olimpijske igre že zadnjih osem let. Še posebej trdo sem trenirala to poletje, veste, res sem poskusila zagotoviti, da ne bi česa pogrešala pri prehrani in med potovanji, seveda pa tudi, ko gre za treniranje in moje smučanje," pravi Vonnova. "Vse, kar sem počela, je bilo v sklopu priprav na te olimpijske igre, zato v tem trenutku poskušam ostati zdrava pred začetkom. Zaenkrat mi ne gre preveč dobro, a imam občutek, da vso srečo hranim za februar in upajmo, da se bo vse razpletlo tako, kot se mora."

V Lozani je Vonnova pozdravila mladoletne športnike, saj je ambasadorka olimpijskih iger za mlade, ki bodo v tem švicarskem mestu na sporedu leta 2020. Američanka je svoj javni nastop izkoristila za opozorilo mlajšim tekmicam pred tekmami v Pjongčangu, kjer Vonnova meni, da bi v njeno korist lahko pretehtale tudi bogate izkušnje z največjih prizorišč. "Mlajši športniki in športnice večino časa, tudi jaz sem bila taka, podcenjujejo starejše, a ena reč, ki jo imam na pretek, so izkušnje. Vem, kako se je potrebno spopasti s pritiskom in o športu preprosto vem zelo veliko," je sklenila štirikratna osvajalka velikega kristalnega globusa.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
15. 12. 2017 11.16
Vonn je trenutno spet v slabi formi, upam, da se bo sestavila do olimpijskih iger, njena vožnja je bila letos zelo nestabilna, škoda, mi je predvsem za njen padec na 1. smuku v Lake Louisu
flum
11. 12. 2017 21.31
+3
kokoš domišljava. Dokler ne bo mogla 100% stat na lev nog ne bo nič od njenga smučanja
nejmarsaks
11. 12. 2017 20.45
+2
le pokaži jim kako se pade pa pol joka po vseh tvkanalih
smoljo
11. 12. 2017 19.40
+4
Sram jo je lah,da jo izrazita slalomistka nese v njeni paradni disciplini.Lizika raj pocas razmisli o upokoitvi...
tedoVV2HCmedo
11. 12. 2017 18.40
+4
Samovšečna je in stalno poškodovana. Ta tabloid jo stalno hvali. O boljših smučarjih, ko ni tekem, nikoli nič ne piše.
marmilan
11. 12. 2017 18.27
+8
Pa ja!??? Samo se naj afnaaaa