Šport

Zlatko Zahovič

Ljubljana, 29. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V zadnjih tednih se je znova dvignilo veliko prahu okrog slovenskega nogometaša Zlatka Zahoviča. Po tem, ko se je sporazumno razšel z Benfico, pri kateri je preživel kar tri sezone in pol, so se za njegove vrline začeli zanimati nekateri ugledni evropski klubi. A kot pravi Zahovič, naj bi spomladi počival, čeprav se prestopni rok izteče v ponedeljek opolnoči.

Avtor prispevka: Miran Tišič

Zlatko Zahovič je do nedavnega še brcal v dresu Benfice, o svojem prestopu pa modro molči (Foto: Reuters)
Zlatko Zahovič je do nedavnega še brcal v dresu Benfice, o svojem prestopu pa modro molči (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Nazadnje so strelca 35-ih golov za slovensko reprezentanco, hrvaški mediji in vodstvo zagrebškega Dinama, že videli v modrem dresu. A do odmevnega prestopa ni prišlo.

Zlatko Zahovič, ki se te dni še vedno mudi v Lizboni pa je o njegovem zloglasnem prestopu v Dinamo menil: "Dinamo je tako velik klub, da mediji pač naredijo velik pomp in ustvarijo s tem tudi pritisk na mojo odločitev. Kar pa pri mojih nogometnih izkušnjah in mojih letih pač ne pride v poštev."

Podpredsednik nogometnega kluba Dinamo, Zdravko Mamič je o Zlatku in njegovem možnem prestopu povedal, da je bil prepričan, da bo do prestopa prišlo in dodal: "Z Zahovičem sva se o tem pogovarjala v Krapini. Govorila sva celo o šoli, saj njegova otroka v Lizboni obiskujeta mednarodno šolo."

Rudi Zavrl je Zlatka označil kot zelo nemirnega duha
Rudi Zavrl je Zlatka označil kot zelo nemirnega duha FOTO: POP TV

In prav zaradi družine Zahovič se je Dinamo obrisal pod nosom.

Zlatko je menil, da so v Lizboni že štiri leta, in da otroci hodijo v šolo s katero so zelo zadovoljni. Dodal je, da imajo svoje prijatelje in svoje aktivnosti, ki jih bodo težko zapustili.

Mamič pa je ob nesrečnem razpletu dogodkov vendarle menil, da je vesel, ker je spoznal takšnega človeka in žalosten, ker ni oblekel dres Dinama.

Predsednik nogometne zveze Slovenije, Rudi Zavrl, pa je ob ugibanju, kam bo prestopil Zahovič izpostavil, da je Zlatko res tudi malo nemirnega duha in karakterja, kar pa je po njegovem mnenju najbrž tudi pogoj, da uspeš in postaneš tako vrhunski igralec, kot je to postal Zlatko.

Za našega zvezdnika so se sicer ogreli tudi v Ljudskem vrtu, kjer bi lahko Zahovič končal kariero.

Rudi Turk, predsednik NK Maribor Pivovarna Laško je o pogovorih z Zlatkojem povedal: "Če bomo uspeli poiskati kakšno internacionalno šolo, kamor bi se lahko vpisali njegovi otroci, je velika verjetnost, da bomo junija družino Zahovič videli v Mariboru."

Rudi Turk bi Zlatka najraje videl v Ljudskem vrtu
Rudi Turk bi Zlatka najraje videl v Ljudskem vrtu FOTO: POP TV

Zlatko pa je pogovore v Ljudskem vrtu komentiral kot zelo odkrite in normalne ter da so v vsakem primeru pripravljeni pomagati na vseh področjih. Dodal je še, da je to najbrž ena od opcij, ki je v bistvu zelo realna.

Kako so Zahoviča v Ljudskem vrtu prepričali? Turk je razložil, da s podrobnosti pogodbe. Kot je menil so mu predstavili finančni načrt kluba in njegovo mesto znotraj le tega. Predstavili so mu tudi druge možnosti trženja njegovega imena in kot je zatrdil, je z vsem ponujenim bil izredno zadovoljen. Zato Turk upa, da bo takšen interes tudi junija.

Rudi Zavrl pa je o Zlatku v Ljudskem vrtu povedal, da bi gotovo bila to poživitev in pozitivna izkušnja. Dodal je: "Z igranjem Prosinečkega bi bila poživitev predvsem za navijače, ki poznajo nogomet. Seveda pa najbolj za mariborsko publiko. Poteze enega Zlatka Zahoviča bi znale primerno tudi vse to nadgraditi."

In kako se bo Zlatko odločil ?
In kako se bo Zlatko odločil ? FOTO:

A se pri 34-ih letih, po štirih mesecih odsotnosti ni prav lahko vrniti na nogometne zelenice.

Da to ni povsem logično, sploh pa najbrž za igralce, ki so v letih, v kakršnih je Zlatko Zahovič, je potrdil tudi Rudi Zavrl in dodal: "Menim, da je tudi to možno. Najbrž pa še ni rekel zadnje besede. Prestopni rok se izteče 31. januarja in ponavadi se takšni transferji rešujejo kar v zadnjih urah."

Kako in zakaj se bo Zahovič odločil, pa Zlatko dobesedno ni komentiral, povedal je le: "Odločiš se pač, kot se odločiš. Po tem ni več mogoče ničesar spreminjati. Če bi pa v Lizboni lahko bil aktiven štiri mesece, pa je to nekaj povsem drugega.

In Zlatko Zahovič je tudi tokrat ostal zvest samemu sebi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja