Šport

Zmaji v polfinalu, železarji izgubili

Ljubljana, 19. 02. 2008 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po dveh tretjinah so Jeseničani vodili v Linzu, v zadnji tretjini pa so ostali praznih rok. V Celovcu je ZM Olimpija tretjič zapored premagala KAC.

V četrtfinalu hokejske lige EBEL moštva so tekmeci odigrali tretje tekme, znana pa sta že prva dva polfinalista - Vienna Capitals in ZM Olimpija.

Jeseničani so v nedeljo z zmago izid v zmagah izenačili, po današnji zmagi Linza pa so slednji v vodstvu z 2:1. Naslednja tekma bo v četrtek v dvorani Podmežakla. Ljubljančani so kar dvakrat presenetili in slavili v Celovcu, ter se s tremi zaporednimi zmagami uvrstili v polfinale. Njihov nasprotnik bo zmagovalec dvoboja med Acroni Jesenicami in Linzem.

Acroni Jesenice gostujejo v Linzu.
Acroni Jesenice gostujejo v Linzu. FOTO: Damjan Žibert

Usodna zadnja tretjina
Dvoboj dveh železarskih moštev so bolje začeli domači, saj je Gregor Baumgartner zadel v 14. minuti z igralcem več. Jeseničani so že na zadnji tekmi v Podmežakli nakazali, da bo dolga kriza počasi pozabljena. Na začetku druge tretjine (22. minuta) je izenačil branilec Miha Rebolj, gostitelji pa so ponovno pokazali dobro igro na "power playu" in le dve minuti kasneje je novo vodstvo Linzu priigral Pat Leahy.

Nato pa je sledil preobrat v režiji Paula Healeya. Napadalec Acroni Jesenic je v zadnjih dveh minutah druge tretjine dvakrat premagal Jürgena Penkerja. Prvič je zadel v 39. minuti, prvo vodstvo pa je moštvu priboril le osem sekund pred koncem tretjine.

V zaključku zadnje tretjine pa so podoben preobrat zrežirali domači. V 53. minuti je izenačil Francois Groleau, le dve minuti in pol kasneje pa je zadetek in zmago Linzu zagotovil Cam Severson.

ZM Olimpija za preboj v polfinale potrebuje še eno zmago.
ZM Olimpija za preboj v polfinale potrebuje še eno zmago. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji slavili po podaljšku
Igralci ZM Olimpije so že na prvih dveh tekmah z disciplinirano in čvrsto igro presenetili Celovčane, predvsem pa je blestel vratar zmajev Alex Westlund, ki je 120 minutah dobil le en zadetek in še to iz kazenskega strela.

Podobno je bilo tudi na tretji tekmi, v vratih Korošcev pa je tokrat namesto Andrewa Vernerja začel Hannes Enzehofer.
Tudi tokrat so rdeči v uvodnih minutah močno pritisnili proti vratom zelenih in Westlund je ponovno izvrstno branil.

V prvi tretjini zadetkov ni bilo, v 22. minuti pa je z izjemno akcijo vodstvo Tivolčanom priboril Todd Elik. Le minuto kasneje je Warren Norris izenačil, v 32. minuti pa so igralci KAC sploh prvič v tej seriji prešli v vodstvo. Z igralcem več je zadel David Schüller, ko je spremenil ploščku smer tik pred golom ZM Olimpije. Nekdanji igralec KAC Ralph Intranuovo je v 36. minuti zadel za 2:2. V tretji tretjini zadetkov ni bilo, v podaljšku pa je za zmago in polfinale v 63. minuti zadel branilec Kevin Mitchell. Elik je na tekmi zbral tri točke (gol in dve podaji).

Beljačani znižali, Dunajčani v polfinalu
Po dveh zaporednih zmagah je aktualni prvak Salzburg doživel prvi poraz, in to kar na domačem ledu. Igralci VSV so z zmago znižali izid v zmagah na 2:1 in naslednjo tekmo gostijo v Beljaku. Igralce VSV je očitno prebudilo dejstvo, da je prvi trener Greg Holst napovedal umik iz trenerskega stolčka ob koncu sezone.

Vienna je podobno kot ZM Olimpija s 3:0 v zmagah odpravila Innsbruck. Podobno kot v Celovcu je zmagovalca odločil podaljšek. V 67. minuti je z zadetkom zmago in preboj v polfinale Dunajčanom zagotovil Marcel Rodman na podajo Aarona Foxa.

Izidi:
Linz - Acroni Jesenice 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
KAC - ZM Olimpija 2:3 (0:0, 2:2, 0:0, 0:1) - po podaljšku
Salzburg - VSV 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Vienna - Innsbruck 4:3 (2:2, 0:1, 1:0, 1:0-) - po podaljšku


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

julius.kugy@gmail.com
20. 02. 2008 13.21
Sicer nisem navijač Olimpije, ampak kadar so nasprotniki avstrijci ni dileme. Čestitke in upam, da se srečamo v polfinalu. Skoraj crknil pa sem od smeha, ko sem zjutraj na koroškem radiu Antenne Kärnten poslušal kako svojim "junakom" predvajajo I'm a looser baby in jih pošiljajo na trening v Sibirijo ter jim podarjajo karte za ogled polfinalne tekme z Laibachom :))
Primož Janc
20. 02. 2008 11.12
Že kdo ve, kateri tujci pri Olimpiji bodo dobili nogo pred končnico državnega prvenstva ... jih je kar nekaj preveč...
HudoResen
20. 02. 2008 10.14
Rossi, ajde do nedelje še mogoče, ene 25% dam možnosti Jesenicam. Olimpija pa je hudo preveč za rdeče bimbote. Vsekakor so Jesenice lažji nasprotnik kot Linz. Pol pa Olimpija v finale. Naj se jav kdo, k je včeraj bil v Celovcu, pa mal pokomentira, kakšni so hajmadinci, kadar majo dolge nosove.
Darth Sidious
20. 02. 2008 08.49
Itak da pride...na jesenice pa prideta Gretzky pa Yashin :P
Rajc1107
20. 02. 2008 07.59
Rossi46..sanja svinja o kokuruzu :) ...Pečečnik mau založu olimpiji, mislm da ni v tako slabm finančnm položaju, drgač pa za naslednjo sezono baje v Tivoli pride Theoren Fleury :)
Rossi 46
20. 02. 2008 07.41
Kdor se zadnji smeje se najslajše smeje to bo v nedeljo veljalo za jesenice,ki bodo izenačile na 2.2 in nato povedli v zmagah na 3.2,kar pomedi da bodo igrali z zmaji,ki bodo potem izgubili proti jesenicam. Upam na to že od Kitajskega novega leta dalje,ki je v znamenju podgane. Gremo rdeči,kajti se že ogrevam za sezono F1,kjer prav tako navijam za rdeče. Za čudo sem pa proti rdečim politikom,no pa pustimo politiko,ki naj bo ločena od športa in cerkve,pa lep pozdrav vsem športnikom pa čeprav pravijo,da šport ni sedenje za računalnikom in,lahko bi naredili OLIMPISKO DISCIPLINO,KDO VEČ UR PREKOMENTIRA SVETOVNE PROBLEME S HITRIM TIPKANJEM oz. komentiranjem.
Primož Janc
20. 02. 2008 07.35
Čestitke Olimpiji ... letos jim res uspeva. Imajo dobro taktiko. Igrajo sicer najbolj dolgočasen hokej, zaprt s protinapadi, ampak ob vseh starčkih ki jih imajo in odličnem vratarju, se je to izkazalo za najboljši možen recept. Mislim da realno gledano, lahko pridejo tudi do finala, ne bodo pa prvaki ..za to bodo prej ali slej poskrbeli sodniki, če bo potrebno ... Škoda za Jesenice ...zmago so imeli že v žepu. upam da v četrtek zmagajo, potem pa v nedeljo dat vse od sebe, pa kar bo pa bo ... Sicer pa je za Jesenice že velik uspeh da so sanirali vse dolgove in obveznosti iz preteklosti, kar je bil za letos njihov primarni plan, ob tem pa že, kot se sliši, uspešno sestavljajo ekipo za prihodnje leto. Se pa človek sprašuje kako je s financami v Ljubljani ..Glede na jamranje pred sezono in veliko število tujcev ki jih imajo v ekipi danes ... ja no, upam da jih kakšna revizija poslovanja ne bo postavila na nivo nogometne Olimpije.
warbaby@email.si
20. 02. 2008 07.30
darthraven kva si zdej zapru svoj gobc???? men stoji!!!!! OLIMPIJA!!!!!
krtkoen
20. 02. 2008 07.17
Kar je dobru nej slabu ...
Rajc1107
20. 02. 2008 06.59
ah ja ... vsi za šampione zelene! :)
Joža3343
20. 02. 2008 00.05
BRAVO OLIMPIJA!!!!!!!!!! Škoda za Jesenice ker bi blo supr da mamo eno moštvo v finalu, čeprov neprimerno rajši vidim tam Olimpijo :D
jansa-arms
19. 02. 2008 23.11
Ma ku.c jih gleda sem mislu it v nedeljo na tekmo zdej so me pa zaj..al.
GSG-9
19. 02. 2008 22.09
BRAVO OLIMPIJA!!!! Žal mi je za Jeseničane.
joc66
19. 02. 2008 22.02
OLIIIIMPIJAAAAAAA je zmagala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Smo v polfinalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!