Šport

Zveza ima svoj Factor?

Ljubljana, 28. 02. 2008 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije še vedno ni izdalo imena banke, ki je dala posojilo za poplačilo starih dolgov.

Ime skrivnostne banke, ki je pomagala Smučarski zvezi Slovenije (SZS) splavati iz rdečih številk, naj bi se glasilo Factor banka. Novico smo skušali preveriti tudi pri vodstvu SZS, vendar se niti direktor krovne smučarske organizacije Jaro Kalan niti predsednik Stanislav Valant nista odzvala na naše elektronsko pismo.

Boris Pesjak naj bi po nam znanih informacijah pomagal SZS do posojila.
Boris Pesjak naj bi po nam znanih informacijah pomagal SZS do posojila. FOTO: Polona Pirc

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi zvezi do posojila pomagal priti Boris Pesjak, smučarski zaljubljenec, sicer pa eden glavnih operativcev v Factor banki. Pesjak je sicer dolga leta tako in drugače prisoten v slovenski smučariji, vnovič pa aktivno sodeluje v izvršnem organizacijskem komiteju Pokala Vitranc, ki ga bo prihodnji teden gostila Kranjska Gora.

Glede na to, da nam na vprašanje nista niti poizkušala odgovoriti prva operativca ustanove iz Podutika, sta s tem več kot jasno pokazala, da stvari ne želita komentirati. Ob tem smo se obrnili tudi na tiskovnega predstavnika Tomija Trbovca, ki je diplomatsko odgovoril: "To je poslovna skrivnost!

Danes Jermanov epilog?

Zgodba o nezadovoljstvu najboljšega slovenskega alpskega smučarja Andreja Jermana, ki smo jo razkrili na Pop TV pa bo vsaj delni epilog dobila danes. Na novinarski konferenci pred Pokalom Vitranc najbrž novinarji ne bodo izpustili vprašanja povezanega z nevzdržnimi razmerami na zvezi. Spomnimo, da se denimo direktor zveze Kalan, včeraj sploh ni javljal na telefon.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zlatko83@email.si
28. 02. 2008 12.11
Smrdi, smrdi, in to že dolgo, sam do sedaj je smrdelo znotraj hiše, zdaj pa se se smrad pričel širiti tudi nazven :(
visja_sila
28. 02. 2008 08.45
pa sej kalana ni, ce je na pocitnicah. men tole vse skupaj smrdi. pa ne kredit. ampak da nekdo dela po narocilu nekoga da blati SZS. matic flajšman: ce si ze "izvrtal" novico o Factor banki bi lahko tud pocakal z objavo, da ti vodilni potrdijo ali pa zanikajo. RUMENI TISK na VIŠKU!
vsevidi@email.si
28. 02. 2008 07.54
Ma kaj vam še ni jasno zakaj vse tko skrivnostno. Ker se do deleža Loterije niso mogli dokopati v prvem planu (jih je minister blokiral), bodo pa sedaj najeli kredit, delež Loterije zastavili kot garant in ker že sedaj vedo, da kredita ne bodo odplačali, bo banka (ki je itak njihova) lepo vzela delež. No, pa ga imajo. Tko al drugače. Ma kje ste razne komisije in organi. UKREPAJTE.