FOTO: Stavba na Roški: ob obeležju JBTZ še grafiti

Stavbo na Roški cesti v Ljubljani, kjer so slovesno odkrili tablo v spomin na afero JBTZ, je neznanec oziroma so neznanci popisali z grafiti. V SDS so dejanje označili za mazaško akcijo.

Fotogalerija (7)

  • Grafit na Roški
  • Roška - 1
  • Roška - 2
  • Roška - 3
  • Roška
  • Roška
  • Roška

Stavba na Roški cesti v Ljubljani, kjer so pred dvema dnevoma slovesno odkrili tablo v spomin na afero JBTZ, je dobila novo ''okrasje''. Neznanec oziroma neznanci so stavbo popisali z grafiti.

Kot je razvidno s fotografij, so na stavbo zapisali ''Spomenik, 25. 6. 2013, JBZ v zapor. Gotovi ste!'' in še ''Sramota, lopovi, korupcija''.

Na Policijski upravi Ljubljana so za 24ur.com povedali, da je policija grafite ''zaznala in da v konkretni zadevi zbirajo obvestila''.

Na dogodek so se odzvali v stranki SDS. Zapisali so, da dogodki na Roški cesti leta 1988 predstavljajo vrhunec dostojanstvenega in odkritega boja slovenske civilne družbe za človekove pravice, temeljne politične svoboščine in vladavino prava.

''Mazaška akcija, s katero so danes ponoči vandali oskrunili pomnik teh dogodkov, pa je strahopetno nasprotje vseh teh vrednot,'' so poudarili v stranki SDS.

V petek na Roški slovesno

Na Roški cesti v Ljubljani so Janez Janša, David Tasič in Franci Zavrl ob 25. obletnici afere JBTZ odkrili spominsko obeležje. Manjkal je četrti od vpletenih v afero JBTZ Ivan Borštner.

Slovesnosti so se udeležili tudi predsedujoči takratnemu Odboru za varstvo človekovih pravic Igor Bavčar, publicist Igor Omerza, zgodovinar Jože Dežman, načelnik Generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič, številni poslanci SDS in podporniki te stranke.

25 let od afere JBTZ - 17

JBTZ (Foto: Miro Majcen)

Dogodek je poleg njih privabil še več sto ljudi, nekateri so prinesli cvetje, nekateri pa tudi transparente, na katerih so izražali podporo Janši v zadevi Patria. Na njih je bilo med drugim mogoče prebrati "Vladavina prava namesto Masleše in Fišerja", "Sodbe se še vedno pišejo v Murglah" in "Kučan režira 1988&2013".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2651
prpa24 03.06.2013 19:31:47
Zdaj je pa je še domobrance sram, ko vidijo kaj sta Janša in Bavčar naredila iz njihove utrdbe. 

Bolje bi bilo, da so postavili tablo: 

Včasih je bila to domobranska kasarna, kjer so med 2, svetovno vojno mučili zavedne Slovence

Mladina tega ne ve. To kar zdaj vidijo tam pa je še ena sramota več za Slovence
Več komentarjev