Stoner o Marquezu: Ni nujno, da bo nadaljeval tako, kot je začel ...

Upokojeni dvakratni svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Casey Stoner je prepričan, da je treba Marcu Marquezu dati čas in ne soditi o njegovem potencialu po nekaj uvodnih dirkah. Avstralec je kariero slabo začel in pozneje razvil izjemen potencial.

Vzhajajoči zvezdnik motociklističnega razreda motoGP Marc Marquez je pred dirko za Veliko nagrado Italije dejal, da bo ugotovitve o tem, ali je dejansko dorasel dirkanju na takšni ravni, lahko podal po preizkušnji v Mugellu, a ocene za zdaj še ni. Razlog tiči verjetno v vseh padcih, ki le govorijo o tem, da bo potrebnih še nekaj dirk, da bo dokončno dojel, da je treba hitrost prilagajati. S tem se strinja kar nekaj dirkaških strokovnjakov, nenazadnje tudi menedžer Carlo Pernat, podobnega mnenja pa je še upokojeni nekdanji svetovni prvak razreda motoGP Casey Stoner.

Marc Marquez in Nina Serec

Marc Marquez (Foto: Damjan Žibert)

"Menim, da ljudje prehitro delajo zaključke. Nedvomno gre za izjemnega talenta in verjamem, da je treba biti vseskozi pozoren nanj, a mora se malce umiriti. Preveč je tistih poznavalcev, ki ga 'hranijo' z besedami – lahko je le še boljši. Ni nujno, da se spodbuden začetek le še nadgrajuje skozi sezono. Na prvih dirkah nisem posegal po vrhunskih rezultatih, zaključek pa sami veste, kakšen je bil,“ je dejal Stoner, ki se je z dveh preselil na štiri kolesa.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 35
 
dh84 06.06.2013 10:00:28
Sicer pa ima Casey kar prav.. Podobne rezultate je na začetku kariere v MotoGP dosegal tudi Pedrosa, Biaggi pa še kdo, pa na koncu (še) niso bili prvaki. Bomo videli kaj bo iz tega..
Več komentarjev